Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nieuwenhoorn gaat knock-out tegen Spirit (1-3)

20 mei 2019 13:45

Nieuwenhoorn heeft de laatste mogelijkheid om nog kampioen te kunnen worden niet kunnen grijpen. Het team was over negentig minuten mentaal niet opgewassen tegen het bizarre verloop van met name de tweede helft en gooide een kwartier voor het einde van de wedstrijd de handdoek in de ring na een paar gele kaarten, een tegengoal uit het niets en een niet gekregen maar toch echt zuivere penalty.

Wat een mooie wedstrijd had moeten worden verwerd tot een onbegrijpelijke aaneenschakeling van discutabele beslissingen. Grote boosdoener was scheidsrechter Ivar Gieles. Hij wuifde een stuk of acht honderd procent overtredingen en een zuivere penalty weg, gaf Nieuwenhoorn in plaats daarvan 4 gele kaarten en maar liefst 4 rode kaarten zonder dat daar een overtreding aan vooraf ging, maar vanwege (terecht) commentaar op zijn leiding. Rood was er voor aanvoerder Melvin Winterberg die zijn frustratie niet kon bedwingen, ook rood voor trainer Ron van de Berg, voor diens assistent John Lopes Cruz en voor iemand die niet eens aan de wedstrijd mee deed, maar Gielus was nou toch bezig dus die kon er ook nog wel bij. Die laatste drie rode kaarten overigens allen nadat de wedstrijd al was afgelopen. Scheidsrechter Ivar Gieles heeft wat een mooie middag moest worden laten verworden tot een arbitrair foutenfestival en een nodeloos kaartenfestijn waar de honden geen brood van lusten. Een onwaardig slot van deze niet onsportieve wedstrijd.

De wedstrijd begon met wat kansjes voor Nieuwenhoorn. Uitblinker Danique Wolters zette Brandon Nooitmeer vrij voor de goal, maar zijn schot kon door de keeper gekeerd worden. Jeremy Hubregtse schoot rakelings voorlangs. Een schot van Koen Speelman recht in de handen van de keeper. Het was pas in de 38ste minuut raak; Danique Wolters kan een leep passje van Jeremy op de borst aannemen, twee man passeren en de bal in de korte hoek schuiven. Een schitterende goal. De 1-0 is niet onverdiend.

In de tweede helft weet Roeland de Bruijne tot twee maal toe met een geweldige loopactie de zestien in te komen maar het ontbreekt hem dan aan een plan en aan de kracht om er een succes van te maken. Ook Jeffrey Burger kan alleen op de keeper af maar stuit op de prima keepende doelman van Spirit. Dan kan Spirit vanaf de eigen achterlijn opkomen en zonder dat er druk is van de Zwartwitten de bal achter de Nieuwenhoornse verdediging gooien en kan de spits doorbreken. De bal verdwijnt in de uiterste hoek. Werkelijk vanuit het niets is het dan 1-1.

Een paar minuten later wordt Brandon Nooitmeer in het strafschopgebied onderuit geschoffeld maar wuift de scheidsrechter deze zuivere overtreding weg zoals hij steevast deze wedstrijd overtredingen wegwuift. Commentaar van Nieuwenhoorn wordt bestraft met geel. Het is het kantelpunt in de wedstrijd. Nieuwenhoorn laat zich dan nogmaals verrassen en de spits van Spirit kopt de 1-2 binnen. Als dan ook Melvin Winterberg na een scrimmage voor het doel in de ogen van de scheidsrechter op de keeper doorgaat en een vrije trap tegen krijgt kan hij zijn frustratie niet langer bedwingen en stuurt de scheidsrechter hem met rood van het veld. Nieuwenhoorn zakt als een murf geslagen bokser ineen en laat Spirit zelfs nog 1-3 maken.

Neptunus Schiebroek wint thuis van Sparta en is de terechte kampioen. Nieuwenhoorn mag in de nacompetitie nog proberen promotie af te dwingen maar zal dan de rug moeten rechten en een voorbeeld moeten nemen aan de vechtlust die we de afgelopen weken zagen bij die mooie Engelse clubs die verslagen leken maar zich oprichtten en de grote winnaars werden.

Maar nu eerst uithuilen. Uithuilen, dan stoppen met huilen en als één team opstaan straks in die toch ook wel weer mooie nacompetitie.