Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De 1e periodetitel is binnen voor Nieuwenhoorn 2!

30 november 2021 18:00

Na een weekend afgelasting wegens coronaperikelen kon er deze zaterdag wel aangetreden worden tegen het 3e elftal van Smitshoek dat op een gedeelde 10e plek bivakkeerde. Er waren nog een aantal afwezigen, waar onder Jesse(ziek), Remon(vakantie), Youri en Timo(beide nog niet geheel fit), Kevin(langdurig geblesseerd) en Xonny(langdurig vakantie)
De algemene gedachte was echter wel dat het een overwinning op moest kunnen leveren. Dit moest ook wel omdat de 1e periode voor het grijpen lag.
De warming-up was wat gebrekkig, omdat er maar voor korte tijd een plekje vrij was op veld 4 en de wedstrijd op het kunstgrasveld 5 een 20-tal minuten uit liep. Na toch een kort positiespelletje om de scherpte er te in krijgen kon gestart worden.
Dat we nog niet scherp waren kwam tot uiting in de 1e 25 minuten van de wedstrijd. Het liep niet en we kregen het maar niet voor elkaar om een goed lopende aanval op te zetten. We waren wel veel in balbezit, met name de verdedigers Nathy, Lars S, Jordi en Brandon, maar dat vonden de oudere en geroutineerde spelers van Smitshoek prima en we konden niet goed de spitsen Thijs, Lars en Mitchell bereiken. Het middenveld, met Neil, Richard en Savi, zat aardig in de tang. We moesten nog even onze weg vinden om goede loopacties zonder bal te maken.
Smitshoek gokte op de counter bij ons balverlies en deze kwam er dan ook met enige regelmaat. Smitshoek had in de punt van de aanval een boomlange spits staan die het Lars en Jordi erg lastig maakte. Hoekschoppen en vrije trappen waren voor ons lastig te verwerken daar de lengte en het fysiek van Smitshoek ons parten speelde. Na een minuut of 25 ontstond er zo’n situatie voor het doel van Lars L, waarbij de lange spits even de vrijheid kreeg om uit te halen en deze liet dat ook niet na. 1-0. Op de bank voelde je het aankomen. We hadden zelf nog geen kans gecreëerd.
Hier moest verandering in komen en snel daarna leek het besef ingedaald. Het tempo moest en ging omhoog en er werd meer en beter bewogen waardoor we via de middenvelders dichter bij de 16-meter van Smitshoek kwamen. Na een overtreding net buiten het strafschopgebied werd een vrije trap gegeven door de jonge en geestdriftige scheidsrechter Vellucci en de plek was geschikt voor een linkspoot. Lars O nam de verantwoordelijkheid en werd door Savi in zijn oor gefluisterd. Deze deelde mee dat de bal tussen de palen moest, de keeper zou los laten en de toesnellende Savi zou scoren. Zo gezegd, zo gedaan. 1-1. (Savi vertelde dit aan de schrijver achteraf)
Dit was een mooie opsteker en er was nog een 10-tal minuten tot de rust te spelen. De op de linkerflank opererende Brandon wilde tijdens een nieuwe opbouw de rechterspits van vv Smitshoek uit spelen en passeren, echter dacht deze daar anders over. Hij plantte tijdens de passeeractie zijn elleboog in de hals van Brandon, waardoor deze ten val kwam. De jongeheer Vellucci kwam aangesneld en verklaarde dat hij dit duidelijk had gezien en toonde onverbiddelijk de rode kaart aan de Smitshoekspeler. Zij moesten dus met 10 spelers verder.
Hierna ontstonden er steeds meer gaatjes in het Smitshoekse elftal. Snel daarna verzond Lars S en prachtige lengte pass die bij Lars O belandde, waarna deze zich als een slang langs de, sterke maar niet zo wendbare verdediger, wurmde en vanaf rechts de bal langs de keeper in het doel krulde. 1-2. Zo was Lars O al bij 2 doelpunten betrokken en dit zou niet zijn laatste wapenfeit worden. Zonder iemand tekort te doen zou blijken dat hij de man van de wedstrijd zou worden.
Na de rust voltrok Lars O snel het vonnis, want na een mooie actie om de nieuwe centrale verdediger heen trok hij naar binnen en vanaf een meter of 18 kogelde hij hem in de verste kruising en werd het 1-3. Dit gaf weer elan en het was wachten op meer want het tempo werd opgevoerd en Smitshoek snakte naar lucht en kreeg het steeds moeilijker om Nieuwenhoorn bij te houden. Dit resulteerde in een mooie steekpass van Mitchell die hiermee Lars O vrij voor de keeper zetten en deze tekende vervolgens voor de 1-4. Die 1 op 1 situatie ontstond hierna nog een keer, maar een haakpootje van de doelman op de voet van Lars O werd echter niet bestraft met een penalty. Lars O was hiervan even van slag, maar herstelde zich redelijk snel, want een 5-tal minuten hierna snelde hij bij een uitval wederom langs een verdediger en plaatste de bal mooi richting de vrij gelopen Savi die bij de 2e paal de 1-5 beheerst binnen tikte. Nu was het zaak om de wedstrijd uit te spelen en de 3 punten mee naar huis te nemen. De lange spits van Smitshoek dacht daar toch nog anders over en maakte toch in een onbewaakt moment er nog even 2-5 van. Verder lieten we het echter niet komen.
Na de wedstrijd, in de kantine, tijdens een overwinningsbiertje, kwamen we er achter dat de scheidsrechter Vellucci per ongeluk de verkeerde uitslag had door gegeven aan de KNVB. Het was ineens 4-2 voor Smitshoek. Gelukkig kwam de weer opgewarmde scheidsrechter Vellucci nog in de kantine en werd hij op zijn vergissing gewezen. Hij stuurde onmiddellijk een berichtje met het wedstrijdformulier mee, waardoor dit zou worden opgelost. We gaan het meemaken. De overige competitiegenoten zullen wel raar op hun neus kijken als de stand ineens anders is en dat Nieuwenhoorn 2 alsnog met de 1e periode aan de haal is gegaan. Nu maar afwachten of er de komende maand nog gevoetbald wordt. Sterkte voor voetballend Nederland.