Datum

5 september 2020 15:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag was het dan ook voor het 3e elftal zover. Deze kersverse senioren (vorig jaar JO19-2) met daarin nog behoorlijk wat junioren gaan van start in de 6e klasse tegen de “grote” mannen van Hekelingen 5 voor hun 1e bekerwedstrijd.

Vanwege het ontbreken aan een keeper zullen de mannen voorlopig op toerbeurt de keepershandschoenen aantrekken. Vandaag zal Rick als keeper plaatsnemen onder de lat.

De mannen laten op het middenveld regelmatig mooi combinatievoetbal zien, ze weten elkaar nog prima te vinden. In de 22e minuut scoort Hekelingen tegen de verhoudingen in de 1-0. In de volgende minuut wordt het door wat nonchalant uitverdedigen van Alexander bijna 2-0 door een schot voorlangs.

In de 30e minuut brengt Hekelingen 5 “verse” krachten (wat een rijkdom) in het veld waar Nieuwenhoorn maar 1 wisselspeler heeft die langs de lijn als grensrechter dienstdoet. Dit is ook het moment waarop duidelijk zichtbaar wordt dat dit team conditioneel nog behoorlijk wat werk te verrichten heeft. Uiteindelijk gaan de mannen met een 2-0 achterstand de rust in.

Vol goede moed en even op adem gekomen beginnen ze enthousiast aan de 2e helft. Een 1e aanval in de openingsfase resulteert direct in de 3-0. Toch blijven de mannen doen wat ze moeten doen en gaan op zoek naar een doelpunt. Pas in de 72e minuut is het echt even schrikken voor de keeper van Hekelingen, een prachtige vrije trap van Thomas S. spat op de lat uiteen en in de 74e minuut ook nog een grote kans uit een vrije trap van Julien.

Eerlijk is eerlijk, gelegenheidskeeper Rick pakt behoorlijk wat mooie ballen anders had de voorsprong er inmiddels echt wel anders uit gezien. Een schot op doel in de 80e minuut, ongelukkig van richting veranderd gaat via het been van een Nieuwenhoorn verdediger het doel van Rick in. Wat gerommel in de verdediging en een vrije trap tekenen de eindstand op 5-0, wat voetballend gezien toch niet echt een juist beeld geeft.

Er moet flink aan de conditie worden gewerkt en wat meer kansen worden gecreëerd, dan komt het echt wel goed met dit team. Ze zouden wel geholpen zijn met een keeper en een trainer, dus mocht je op zoek zijn naar een leuk, jong seniorenvriendenteam, meld je dan via [email protected]