Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

MO17 verslikt zich in veerkrachtig Brielle

Nieuwenhoorn MO17-1

2 - 3

Brielle, VV MO17-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker MO17 poulefase Groep 2 26

Datum

11 september 2021 10:00

Scheidsrechter

I. van der Klis

Accommodatie

Sportpark Nieuwenhoorn
Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Zaterdag 11 september stond de tweede wedstrijd voor de beker op het programma voor de MO17-1 van VV Nieuwenhoorn. De tegenstander betrof VV Brielle MO17-1. Een interessante wedstrijd, omdat de wedstrijden tegen Brielle altijd onder een "derbysfeer" worden gespeeld. Maar ook, omdat het tweede 17 team van Brielle in de competitie van Nieuwenhoorn zit. 

 

Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren ING, Kelme en het Vergeten Kind. 

 

En natuurlijk ook weer dankzij  Alex en Martin die de grensrechter taken op zich namen en Danny die de bardienst deed. Zonder deze inzet geen wedstrijden. 

 

Scoreverloop

1ste helft:

0-1

1-1 Jill

2-1 Milouh

2de helft:

2-2

2-3

 

Voor de wedstrijd is de meiden vertelt niet te denken aan de tegenstander. Dat ze uit moeten gaan van hun eigen krachten en gewoon moeten doen wat wij tijdens de trainingen oefenen. Nou dat is niet aan dovemansoren gericht geweest. De meiden beginnen denderend. Gaan de duels aan en combineren er op los. Jammer is dan ook dat Brielle toch op voorsprong komt. Helemaal sneu voor Kayleigh die de keeperstaken op zich neemt en eigenlijk gewoon goed keept. 

 

Niet snel na dit tegendoelpunt krijgt Jill een diepe bal op de middenlijn. Jill gebruikt haar lichaam goed en schiet van afstand. De keeper van Brielle krijgt de bal net met een stuit voor de voeten. Hierdoor schiet de bal onder haar door en rolt het doel in. 1-1. De doet de meiden goed en ze hebben duidelijk kracht geput uit de eerdere achterstand. Niet snel daarna na goed voetballend uitverdedigen krijgt Loïs de bal in de middencirkel. Zij behoudt het overzicht en geeft een fantastische diepe bal op Milouh, die daarna goed kan afmaken. 2-1. 

 

Net op het randje van de rust schiet de keeper van Brielle uit. Cathelijne vangt de bal mooi op met haar borst. Echt mooi om te zie dat daar waar wij op oefenen ook terug te zien is in de wedstrijd. Jammer is dat bij de voortzetting een tegenstander gelijktijdig tegen de bal schiet, met als gevolg een blessure voor Cathelijne. Ze zal niet meer terug keren in de wedstrijd. 

In de laatste tellen is daar zomaar een kans voor Esmee die goed vroeg stoort en zelf op de keeper af kan. Helaas is de keeper alert. In de rust niets dan lof voor het team. Zijn hebben echt vanuit eigen kracht gespeeld en veel, zo niet alles, waarop wij trainen komt terug in de wedstrijd. 

 

Helaas komt het team, misschien wat overmoedig uit de kleedkamer. De combinaties lopen iets minder en er wordt veel balverlies geleden. Gelukkig staat Kayleigh in het doel, want zij red een paar keer heel goed!!!

 

Deze reddingen kunnen echter niet voorkomen dat Brielle nog twee keer scoort. De meiden van Nieuwenhoorn krijgen nog wel een mooie kans, maar helaas gaat veel met de lange  bal. De eindstand is wederom 2-3, maar dat neemt niet weg dat veel vorderingen worden gezien. Het vertrouwen naar de competitie neemt toe!
Op n
aar de volgende wedstrijd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!