Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Verslag wedstrijd MO17-1

VDL MO17-1

3 - 2

Nieuwenhoorn MO17-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker MO17 poulefase Groep 2 26

Datum

4 september 2021 13:30

Scheidsrechter

P.P. vd Vaart

Accommodatie

Sportpark VDL
Sportlaan 1
3141XN
MAASSLUIS
tel. 010-7611892

Zaterdag 4 september was het dan zover. De eerste officiële wedstrijd na lange tijd. Het betrof een uitwedstrijd van v.v. Nieuwenhoorn MO17-1 bij VDL MO17-1 in Maassluis. Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsors ING, Kelme en Het Vergeten Kind. 
 
De spanning stond flink op deze wedstrijd, want voor het eerst in een MO17 competitie. Dat was voor vele toch wel spannend, zoals bleek op de trainingen voor de wedstrijd. Kunnen deze meiden dat wel, want het overgrote deel zou eigenlijk in een MO15 (of zelfs nog 13) moeten spelen. Afijn het is wat het is en de meiden stonden er. Wie er ook stonden waren Dennis en Micha als grensrechters, waarvoor dank. 
 
Dit nieuwe seizoen moeten de meiden nog wat wennen aan de andere trainer en dientengevolge een andere spelopvatting. En helaas nog steeds zonder een vaste keeper. Er zijn wel wat meiden die het wat beter kunnen en op hen valt dit seizoen de keuze.  
 
Nieuwenhoorn begon door wat blessures met slecht 13 meiden aan de wedstrijd, maar al tijdens de warming up viel ook Annabel met een spierblessure uit. Nog slecht 1 wissel over in de wetenschap dat zeker twee meiden vanwege klachten wat vaker moeten worden gewisseld. 
 
De wedstrijd start en goed is te zien dat sommige meiden erg onder de indruk zijn van de tegenstander. Is ook niet vreemd wat het scheelt soms wel 2 of meer koppen. Dit neemt niet weg dat de meiden redelijk beginnen en de bal voetballend best rond kunnen laten gaan. Wat opvalt is dat Charlotte het als meevoetballende keeper leuk doet en actief om de ballen vraagt. Helaas net op het moment dat de meiden het partijtje aardig onder de knie hebben valt er een tegen doelpunt. Niet snel daarna is het zelfs 2-0 voor VDL. Dit ondanks dat achterin voor Zoë en Milouh de boel aardig onder controle hebben. De kopjes lijken weer wat te gaan hangen en de stand bevestigd het vermoeden van een aantal spelers. Niet terecht, want er zijn toch wel al een paar aardige kansen geweest. VDL heeft ook gewoon een goede keeper staan! Maar dan uit het niets is daar in eens een doelpunt voor Nieuwenhoorn. Het is Ilse die goed doorzet en scoort. En niet snel daarna is het Jill die een diepe bal krijgt en het verdedigende duo van VDL weet te weerstaan. Op deze bloedhete middag gaan de meiden gewoon met 2-2 rusten. Zie je nu wel dat jullie dit kunnen. Laat de bal het werk doen, maak die combinaties en voetbal je zo naar het doel van de tegenstander. 
 
Het beste voetbal van Nieuwenhoorn is aan het begin van de  2de helft. Er wordt goed gecombineerd en zelf in ondertal situaties weten de meiden voetballend een oplossing te vinden. De trainer glundert van trots. Zelfs de kleinste van het veld Loïs komt steeds beter in haar rol centraal op het middenveld en bijt van zich af terwijl ze een paar mooie ballen opzij legt. 
 
Dan uit het niets een afstandsschot over de keeper van de tweede helft, Steffi, heen. Hier kan zij weinig aan doen. Steffi staat overigens puik te keepen en heeft een paar mooie reddingen ondanks haar gebrek aan enige ervaring. Aan de andere kant is te zien wat een ervaren keeper voor waarde heeft. De keeper van VDL red zeker 3 keer erg knap. Als dan ook Britt nog eens uitvalt nadat een tegenstander op haar voet gaat staan is het eigenlijk wel klaar. 
 
En zo is de einduitslag 3-2. Verlies, maar toch zelfvertrouwen getankt. Het geloof begint te komen in wat deze meiden kunnen. Dit belooft zeker een mooi seizoen te worden. 
 
PS de scheidsrechter VDL moet nog even genoemd worden. Hield zich aan de regels en leidde strak, zonder dat dit naar of vervelend over kwam. Ook hij verdiend een compliment.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!