Sportpolderweg 7
3205LZ
SPIJKENISSE
tel. 0181-640065

Vandaag mochten de kanjers van de JO10-2 richting Spijkenisse voor het duel tegen Hekelingen JO10-1.
Een tegenstander welke nog maar één wedstrijd verloren had dit seizoen en vorig seizoen nog in de hoofdklasse uitkwam.
Dat de kanjers hun verdedigende slot op de deur vandaag miste en twee van hun spelers al een wedstrijd in de benen hadden zorgde vooraf voor wat zorgen richting deze krachtmeting, geheel onterecht bleek overigens.

Vooraf werden wat tactische afspraken gemaakt en er werd vooral de nadruk gelegd op strijden als team.
Dit was niet tegen dovenmans oren gezegd, vanaf de eerste minuut klapten de kanjers er bovenop en creëerden zij kansen en mogelijkheden.
Verdedigend klopte het en aanvallend was er veel beweging, tel daarbij op dat posities goed werden overgenomen en dan is het meteen duidelijk waarom de sterke tegenstander eigenlijk niet wist wat ze overkwam.

De vrije man werd gemakkelijk gevonden, en ondanks het moeilijk bespeelbaar veld was de passing dik in orde en was Nieuwenhoorn zowel in de duels als voetballend de betere van de twee.

Omdat de tegenstander uiteraard ook over een hoop kwaliteit beschikte kwamen zij er wel af en toe doorheen, maar eigenlijk was het Nieuwenhoorn JO10-2 wat de wedstrijd dicteerde.
De 4-3 voorsprong in de rust deed dan ook eigenlijk geen recht aan het spelbeeld, maar de tegenstander bleek uiterst effectief met de kansen om te gaan.

De tweede helft een vergelijkbaar wedstrijdbeeld, al werd het wel wat meer een wedstrijd van veel duels en was het voetballend aan allebei de kanten iets minder.
Ondanks dat de tegenstander constant drie wissels kon inbrengen en Nieuwenhoorn één wissel had en twee spelers met al een wedstrijd in de benen had rondlopen bleven zij vol overtuiging de duels aan gaan en waren zij ook in de tweede helft de dominerende partij.
Een laat tegendoelpunt in de laatste minuut bracht de spanning nog iets terug, maar een paar seconden later floot de scheidsrechter af en was de dikverdiende 6-5 overwinning een feit voor de kanjers van de JO10-2, met stralende trotse gezichten bij spelers, technische staf en ouders tot gevolg.

Een mooie overwinning die bijgeschreven kan worden voor deze hardwerkende en steeds beter spelende kanjers💪🏻💪🏻

Volgende week weer een mooi affiche voor de kanjers en staat de derby tegen de JO10-1 van Hellevoetsluis op ons eigen complex op het programma.