Zwaluwen Jeugd Beker MO15 poulefase Groep 2 26

Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Zaterdag 18 september mochten onze meiden van MO15 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen tegen de MO15-2 van VDL.

De zon scheen uitbundig waardoor het behoorlijk warm was en daar kregen de meiden gedurende de wedstrijd steeds meer last van.

Nadat er iets verlaat werd afgetrapt begonnen de meiden sterk met druk naar voren, iets wat in de vorige wedstrijd ook al zo goed werd uitgevoerd.
Na een kleine 6 minuten was het dan ook al raak, 1-0 door Fien.

Waar het vaak voorkomt dat er na een snelle voorsprong op de automatische piloot wordt verder gespeeld, was dat nu niet het geval, de meiden bleven pressen wat 4 minuten later resulteerde in 2-0 van Luna.
Hierna ging het wat meer gelijk op en kreeg ook VDL haar kansen op een doelpunt.
Dat deze niet viel had veel te maken met het feit dat de tegenstander niet over een bekwame spits beschikt maar ook zeer zeker door het uitstekende keeperswerk van Jinte, die met goede reddingen en ingrepen voorkwam dat VDL een doelpunt kon maken.

Het duurde even voordat onze meiden weer wakker werden en weer vol op de aanval gingen spelen. Dit leidde uiteindelijk tot de 3-0 van Nikki, haar eerste doelpunt in een wedstrijd.
Nog geen 5 minuten later behield zij ook het overzicht door af te geven op Evi die op haar beurt de bal onberispelijk in het doel schoot, 4-0 wat ook de ruststand was.

In de 2de helft begonnen de temperatuur en het fysieke spel van VDL haar tol wel te eisen. Kleine blessures en de warmte zorgde ervoor dat er slordig werd gevoetbald en er veel kansen werden weggegeven welke iedere keer of door Jinte of door gebrek aan schepte bij de tegenstander niet leidde tot een tegen goal.

Na een klein kwartier beseften de meiden dat er toch wel meer mogelijk was als 4 doelpunten en werd er toch weer naar voren gevoetbald. Kansen zat maar het doel werd niet gevonden, ook door het goede keeperswerk van de tegenstander, totdat Fien het 8 minuten voor het einde genoeg vond en voor 5-0 zorgde.

Al met al een lastige wedstrijd die winnend is afgesloten en waardoor de MO15 een ronde verder is in de zwaluwen jeugd beker.

As zaterdag 25 september om 10 uur spelen de meiden de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Jonge Spartaan MO15-1 en zullen onze meiden er weer alles aan doen om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.