Schelpenpad 1
3225BZ
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-318586

4 september 2021 stond er voor de JO13-3 van vv Nieuwenhoorn de kraker, de derby van het seizoen op het programma. De helden van de JO13-3 mochten aantreden op het nieuwe kunstgrasveld van FC Vlotbrug, om exact 10:00 floot de scheidsrechter op zijn fluit en ging Nieuwenhoorn vol met vuur en passie op jacht naar de 0-1.

In de derde klasse zit de JO13-3 met andere regioclubs in een poule waar FC Vlotbrug altijd lastig is. Dit was vooral de eerste minuten goed te zien, beetje onwennig waren er een paar spelers van Nieuwenhoorn aan het aftasten hoe de tegenstander zou spelen.

In de 5de minuut was het Bryan die de eerste kans van de wedstrijd kreeg, helaas kon de 0-1 helaas nog niet genoteerd worden.

Vlotbrug rechten hun rug en na een mooie opbouw stuitte zij op Jinte, die voor deze gelegenheid de plaats van Joshua innam (afwezig). Maar met Jinte op het doel speelde Nieuwenhoorn solide en kwam het spel van Nieuwenhoorn goed naar voren.

Het storen van Vlotbrug hielp maar de snelheid van Gyondry hadden ze nog niet meegemaakt en Vlotbrug trok aan de rem en ja het werd een penalty!

Alle ouders hielden hun adem in, 9de minuut nam Gyondry een aanloop………..schot…….net over! Oef dat was spannend!

De spanning was voelbaar en emoties waren te zien op alle koppies, Vlotbrug nam direct het initiatief en ging vol op de aanval. Na 16 minuten kwam er een penalty aan de andere kant, Jinte stond oog in oog met de spits van Vlotbrug. Deze laatste schoot koelbloedig de 1-0 in de netten. Grote vreugde bij de spelers van de thuisploeg waar het werd gevierd als het winnen van de wereldcup.

Nieuwenhoorn nam het heft in eigen hand, de wedstrijd werd gedomineerd door snel en attractief voetbal door de zwart-witten. Kansen volop, de kleine “vlo” genaamd Milo kreeg het op zijn heupen en trok de stand weer gelijk! De spanning was direct weer voelbaar!

De laatste 5 minuten ging het spel over en weer waar ineens Vlotbrug de kans kreeg om op voorsprong te komen, en helaas voor Nieuwenhoorn lag de bal in het net. Ondanks het goede verdedigen van Josh, Jayden, Laurens en Cas kwam de 2-1 geheel tegen de verhouding.

In de rust werd de tactiek iets aangepast waardoor Nieuwenhoorn het spel beter moest uit kunnen spelen.

De tweede helft was het Nieuwenhoorn die het spel beter onder controle kreeg, Ollivier en Milan werkten zich rot en Xavi en Mathijs namen steeds een aanvallende houding om de spitsen te voorzien van goede ballen.

Na 5 min in de 2de helft was het raak,Bryan maakte de verdiende gelijkmaker. Hierdoor zag de tegenstander de kwaliteit van Nieuwenhoorn. Nooit opgeven en voetballend oplossen.

Helaas werd hierdoor de wedstrijd ook wat harder, waardoor het spel regelmatig werd stilgelegd door kleine blessures. Beide trainers maanden de spelers tot rust en het spel ging weer verder.

Gyondry kreeg de bal mooi een presentatieblaadje en schoot koeltjes de 2-3 in het net.

Hiermee was het verzet van Vlotbrug gebroken en kreeg Nieuwenhoorn meer en meer de overhand in het spel. Bij een hoekschop van Nieuwenhoorn kreeg de verdediging van de thuisploeg de bal niet goed weg, waardoor Jayden de bal hard in het dak van het doel schoot. Ondanks het goede keepen van de keeper van Vlotbrug, kon hij deze echt niet houden. 2-4 tegen een stugge en sterke tegenstander wie had dat verwacht?

De wedstrijd was hierdoor definitief gespeeld en de scherpte was een tijdje niet zichtbaar. Frustratie bij de tegenstander was duidelijk zichtbaar, en vermoeidheid sloeg ook toe.

Met laatste krachtinspanningen nam Nieuwenhoorn de mogelijkheid om de wedstijd definitief op slot te zetten. Wederom was het Jayden die de bal hard in het net schoot waardoor de eindstand van 2-5 op het verslag genoteerd kon worden.

Moment van schrijven was de wedstrijd tussen Botlek en OVV beslist in het voordeel van Botlek, waardoor de JO13-3 een mooie 2de plaats in de ranglijst in kan nemen.

Volgende wedstrijd staat al op het rooster (11-9-2021) mogen de helden van JO13-3 het thuis opnemen tegen Zuidland JO13-1. Hierbij willen wij FC Vlotbrug bedanken voor hun gastvrijheid en alle ouders bedanken voor support!