Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

vv Nieuwenhoorn 2 – Bvv Barendrecht 2

Nieuwenhoorn 2

5 - 2

Barendrecht 2

... (intikker)
Savi Merino (schot)
Remon Luksch (schot)
Onbekend
Onbekend

Competitie

2e klasse D

Datum

30 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

H.R. Linger

Accommodatie

Sportpark Nieuwenhoorn
Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Met nogal triestig en nat weer werd de thuiswedstrijd tegen Barendrecht 2 gespeeld.

Nieuwenhoorn op de 2e plek en Barendrecht als de nummer 3 op de ranglijst. Het werd een spannende wedstrijd al leek de wedstrijd in de rust al beslist te zijnen doet de eindstand anders vermoeden.

Met Lars L weer op het doel en met een achterhoede bestaande uit Nathy, Lars S, Jordi en Brandon was er in de 1e helft geen vuiltje aan de lucht. Het middenveld bestaande uit Savi, Neil en, de over het hele veld uitzwervende, Remon zorgden voor mooie passes naar de spitsen. In de aanval stonden de behendige Mitchel, de in de basis prima debuterende Renzo en de rappe Jesse op rechts, die met regelmaat voor stress zorgden in de Barendrechtse defensie.

In aanvang was het van beide kanten een beetje aftasten, maar toen Nieuwenhoorn na een minuut of 10 haar 1e doelpunt scoorde ging de turbo aan en werden er met regelmaat mooie combinaties op de mat gelegd, waarbij Barendrecht naar adem snakte en er alles aan moest doen om doelpunten ter voorkomen. Dit lukte niet en het 1e doelpunt was van grote schoonheid. Een perfecte pass in de diepte door Remon en het was de doorgelopen Savi die de bal perfect over de Barendrechtse doelman boog. 1-0.

Zoals gezegd werd er daarna goed gecombineerd en werden er regelmatig mooie aanvallen geplaatst die wellicht meer doelpunten hadden verdiend. Speelden wij nu zo sterk of was Barendrecht gewoon nog niet wakker? Het was een feit dat er goed samen gespeeld werd en het tempo hoog werd gehouden.

In de 26e minuut was het weer raak en het was Jesse die zijn tegenstander met een mooie actie buiten om passeerde en net voor de achterlijn de bal in het strafschopgebied wist te leggen. Neil was mee gelopen en via hem belandde de bal bij de 2e paal waar Mitchel de 2-0 liet aantekenen. De grensrechter van Barendrecht stak vervolgens nog de vlag ivm een mogelijke achterbal bij Jesse, maar de scheidsrechterwilde hier niets van weten en keurde het doelpunt goed.

De spelvreugde die op dat moment van de spelers afstraalde was bepalend voor de rest van de 1e helft.

In de 39e minuut werd een mooie combinatie tussenRenzo, Remon en Mitchel door Neil afgerond en stond het al 3-0 en in de 44e minuut was het weer Jesse die zijn hielen aan zijn directe tegenstander liet zien en vanaf de achterlijn de bal strak richting de 2e paal stuurde. De bal werd door een verdediger van Barendrecht, die even geen zicht op de bal had, in zijn eigen doel gelopen. 4-0 en een droomscenario.

Zo anders was de 2e helft.

Er werd in de rust een wissel doorgevoerd en werd Neil, die de O19 ging ondersteunen in hun derby tegen Brielle, vervangen door Sven, die rechtsachter ging spelen, waardoor Nathy naar het middenveld vertrok.

Barendrecht was duidelijk met een andere instelling en een aantal wisselingen de kleedkamer uitgekomen, want het tempo ging bij hen omhoog en de druk kwam op Nieuwenhoorn te liggen. Nieuwenhoorn leed veel meer balverlies en er werden nogal wat keuze foutjes gemaakt, waardoor we niet meer uit de fysieke duels konden blijven. Het had misschien ook wel met onderschatting te maken, gezien het spelbeeld in de 1ehelft.

In ieder geval kon in de beginfase van de 2e helft Barendrecht nog enigszins van het doel weg gehouden worden, maar in de ‘58e minuut ging het fout. Een verkeerde inspeelpass van Jordi richting het middenveld werd onderschept en de gevaarlijke tegenaanval werd onmiddellijk omgezet in een doelpunt. Lars was kansloos. 4-1.

Dan bekruipt je het gevoel dat het mogelijk nog wel eens mis zou kunnen gaan ondanks de ruime voorsprong en in de 65e minuut werd dat gevoel bevestigd, want na een terugspeelbal van Sven dacht Lars L dat hij nog wel wat tijd had om de bal weer door te spelen, echter had het handiger geweest om de bal onmiddellijk weg te roeien. De aanname van de bal was niet goed en de aanvaller zette zoveel druk op Lars dat deze in een duel om de bal een overtreding maakte en de scheidsrechter gedwongen werd om een strafschop te geven. Deze werd onberispelijk binnen geschoten en de stand werd 4-2.

Barendrecht probeerde met goede combinaties en voorzetten op lange mensen de druk op Nieuwenhoorn hoog te houden en kregen daadwerkelijk prima mogelijkheden. De Nieuwenhoornse defensie en Lars L hadden hun handen vol, maar hielden hun doel gelukkig verder schoon.

Door de aanvalsdrift van Barendrecht kreeg de aanvalvan Nieuwenhoorn toch countermogelijkheden en deze waren best gevaarlijk. Zo kwam Renzo, na een voorzet van Remon vrij bij de 2e paal, maar hij kreeg de bal net niet tussen de palen. Ook plaatste Remon vanaf links nog een kogel, die net over ging. Misschien was het verstandiger geweest om de vrijlopende Mitchel aan te spelen.

In de tussentijd werden, van een blessure teruggekeerde, Thijs en Davide ingebracht voor de moe gestreden Renzo en Jesse. Het was nu zaak om de wedstrijd uit te spelen en eventueel nog een doelpuntje te scoren.

Ook werd Chris nog in gebracht voor Savi, die mooi zijn doelpuntje weer even had meegepakt.

Uiteindelijk naderde de ’90e  minuut en kreeg Nieuwenhoorn nog een aanval over rechts tussen Mitchel en Remon, waarbij de laatste vanaf een meter of 18, tussen de benen van een tegenstander door, onverwacht de bal in de kruising poeierde. 5-2. Barendrecht geloofde het toen wel en met, de nog voor Mitchel ingebrachte, Nick werd de wedstrijd naar het einde gebracht. Een sterke 1e helft leverde een ruime voorsprong op en vechtlust in de 2e helft leverde de overwinning op. Zodra dat gecombineerd wordt kunnen we een mooi seizoen tegemoet zien. Verder bleek dat de koploper Rijnmond Hoogvliet Sport bij NSVV met 3-0 verloren had, waardoor we op punten, maar ook op doelsaldo samen aan kop gaan.

Dat belooft een spannende uitwedstrijd te worden, want volgende week staat deze topper op de agenda.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!