Langeweg 22
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Zeer onverdiend en jammer puntverlies. Dat is de conclusie na het eindsignaal van scheidsrechter Callaars.

Een eindstand van 2-2 met daarbij een onterecht afgekeurd doelpunt wegens een pikkertje van Beijerlands grensrechter Nieuwdorp.

De opstelling bestond uit Lars L op doel, Jordi, Nathy, Sven en Lars S in de verdediging, Richard, Tim en Remon op het middenveld en voorin Jesse, Xonny en Thijs.

Het was éénrichtingsverkeer in Oud-Beijerland. De Beijerlanders, onder leiding van trainer Otto Hoogendijk traden aan in een zeer defensieve opstelling van 1-5-3-2, echter bleken er met regelmaat 8 verdedigers voor het doelgebied te staan en werden de onderschepte aanvallen van Nieuwenhoorn “blind” naar voren gerost. Het balbezit van OSV was veelal zeer kortstondig, maar achteraf uitgelegd als zeer effectief. 2 Kansen, 2 doelpunten.

Nieuwenhoorn wilde zoals gewoonlijk graag zorgvuldig van achteruit opbouwen om dan via het middenveld de aanvallers te bereiken. Dit lukte vaak wel, maar we liepen dan tegen een muur van verdedigers aan, waardoor er in de eerste fase van de eerste helft geen doorkomen aan was. Daarbij opgeteld een doelman van om en nabij de 2 meter en het was verklaard dat hoge voorzetten ook geen gevaar stichtten. Het bleef wel opletten met de spaarzame counters van OSV. In de 28e minuut van de 1e helft ontstond zo’n moment. In eerste instantie werd een diepe bal onderschept, echter werd deze in de kluts verspeeld en werd een aanvaller in de gelegenheid gesteld tot een zondag schot op ons doel. Deze viel pardoes over Lars heen in de uiterste bovenhoek. 1-0.

Zeer onverdiend, echter hadden we, ondanks het vele balbezit zelf nog niet echt grote kansen kunnen creëren. Even later werd Timo in het veld gebracht voor de lichtgeblesseerde Sven.

Vol goede moed bleven we aanvallen en ontstonden er toch wat scheurtjes in de verdediging van OSV.

Er werd tot aan de 16 meter goed gecombineerd en er werd en grote dosis werklust aan de dag gelegd.

Door de drukte in het centrum moesten we wel buitenom. Dit lukte voornamelijk bij Jesse vanaf rechts, echter had dit nog niet zijn uitwerking. Thijs had het aan de linkerkant lastig omdat deze geen mogelijkheden zag om buitenom te komen en binnendoor zat het potdicht. Xonny bleef in de punt knokken, maar liep vaak tegen 2 of 3 tegenstanders aan die het fysieke duel niet schuwden. Uit één van deze momenten kregen we in de 39eminuut net buiten de 16 een vrij trap mee. Remon die eerder een vrije trap over had geschoten, schoot echter onberispelijk over het muurtje heen de dik verdiende 1-1 binnen. Dit gaf een bevrijdend gevoel en na de aftrap van OSV werd er direct weer naar hartenlust gecombineerd. Een paar minuten voor het rustsignaal passeerde Jesse wederom via de rechterkant zijn directe tegenstander en trok de bal buiten het bereik van de doelman strak voor en Xonny, die in dit geval het duw- en trekwerk van de centrale verdediger won, frommelde de 1-2 binnen. Dit zou na de rust toch moeten betekenen dat OSV wat meer uit zijn schulp zou moeten kruipen. Niets bleek minder waar.

In de rust werd Tim van het middenveld naar de linkerspitspositie gebracht om meer aanvallende impulsen te brengen buitenom. Sem en Jaro werden op het middenveld geposteerd in de plaats van Richard en Xonny. Thijs kwam daarmee in de spits te spelen. Het werd een 2e helft die OSV één mogelijkheid gaf en dit werd onmiddellijk afgestraft. Het leek op een identieke situatie als in de 1e helft. De bal werd verspeeld en de aanvaller krulde van buiten de 16 de 2-2 in de verre bovenhoek over Lars L heen.

Kijkend naar de 2e helft werd het een kat- en muisspel tussen Nieuwenhoorn en OSV, echter ontsnapte de muis elke keer. Tim en Jesse werden met regelmaat vrijgespeeld en er kwamen een stortvloed aan voorzetten, echter lukte het ons niet om de 2-3 te maken. Het laatste welbekende tikje ontbrak.

1 keer lukte het wel. Remon kwam vanaf links binnendoor en trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel, waarna deze via de doelman in het doel verdween. Maar we hadden buiten de grensrechter van OSV gerekend. Deze had vanaf een afstand van een meter of 40 als enige gezien dat het een achterbal geweest zou zijn en aangezien de scheidsrechter halverwege de helft van OSV stond, kon deze zijns inziens niets anders doen dan zijn vertrouwen geven aan de beoordeling van de grensrechter. Zeer zuur, maar we moesten door.

De mooiste kans was er voor Jesse. Deze kreeg na een strakke lage voorzet van Tim bij de 2e paal de ultieme mogelijkheid om ons de overwinning te bezorgen, echter schoot hij op de paal.

Naarmate de 2e helft verstreek kregen bij OSV meerdere spelers met krampverschijnselen en blessures te maken, waardoor de wedstrijd steeds vaker stil kwam te liggen en dit was niet bevorderlijk voor het laatste deel van de wedstrijd. OSV hield het doel schoon en na een blessuretijd van 7 minuten maakte scheidsrechter Callaars een einde aan de wedstrijd.

Complimenten aan de spelers voor de inzet en het vertoonde spel, echter het leverde vandaag maar 1 punt op en dat brengt met overwinningen van de directe concurrenten Binnenmaas, RHS en Zuidland nog maar een voorsprong van 3 punten. In de laatste 4 wedstrijden is dus nog van alles mogelijk.

Volgende week spelen we thuis tegen Smitshoek 3. Zuidland speelt thuis tegen RHS. Binnenmaas speelt thuis tegen NSVV. Binnenmaas, NSVV en RHS staan bovenaan in de 3e periode. Het beloofd op voorhand een spannend weekend te worden.