Wilhelminastraat 1
3281BZ
NUMANSDORP
tel. 0186-653820

Na de onverdiende en zure 1-2 thuisnederlaag van vorige week tegen OSV trad het 2e elftal aan tegen Nsvv 2, gebrand op 3 punten en van belang om niet direct in de onderste regionen te belanden.

Nsvv had de 1e wedstrijd, een uitwedstrijd tegen vv Rhoon 2, met 2-4 gewonnen.

Na eerst wat herstelwerkzaamheden te hebben uitgevoerd aan het kunstgrasveld kon de wedstrijd beginnen.

Nieuwenhoorn startte voortvarend en was veelvuldig in balbezit, echter had het moeite met het fysieke spel van Nsvv. De voorwaartsen Lars O, Jesse en Savi hadden het zwaar, maar kwamen toch tot een aantal mogelijkheden, mede door het sterk bezette middenveld Ferrani, Gregory en Neil. Eén van de goede aanvallen had tot gevolg dat met een passeeractie van Lars O een tegenstander op het verkeerde been werd gezet,  waarbij hij onderuit werd geschoffeld in de welbekende “16”.

Penalty besliste de scheidsrechter terecht en deze werd onberispelijk binnen geschoten door Savi. 0 – 1.

Er waren nog geen echte kansen weggegeven door de laatste linie, bestaande uit Sven, Nathy, Lars S en Chris, met als sluitpost Lars L. U leest het goed, Lars was goed vertegenwoordigd in deze wedstrijd.

Na de openingstreffer begon Nsvv echter steeds feller te spelen en creëerde dus een aantal kansen die in eerste instantie wel onschadelijk gemaakt konden worden.

Echter 10 minuten voor de rust ontstond een misverstand achterin, waardoor Lars L onreglementair in moest grijpen en er door de scheidsrechter terecht een penalty werd gegeven aan Nsvv. Op deze kalktrap was Lars L kansloos. 1-1. Op dat moment was deze stand wel terecht.

Nsvv was niet van plan het hierbij te laten en probeerde door te drukken. Dit resulteerde vlak voor de rust in een hoekschop, die bij de 2e paal door een speler van Nsvv hard in het dak van het doel werd geschoten.  2-1.

Dit was even een tegenvaller voor Nieuwenhoorn.

Na de rust kwam Nieuwenhoorn weer vol goede moed uit de kleedkamer en was van plan om de achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken. Dit lukte ook en na een prima aanval over rechts kwam Lars O in balbezit en na een goede passeeractie buitenom plaatste hij de bal haarscherp richting 2e paal, waar Neil, wie anders, de bal overtuigend binnen schoot.

2-2 en een mooi uitgespeelde aanval uit het boekje.

Na een kwartier spelen werden Nathy, Lars O en Jesse gewisseld. Nathy en Lars O, omdat ze zich bij het 1e elftal gingen voegen die bij SHO speelden en uiteindelijk een 0-1 behaalden. Jesse had zich leeg gespeeld.

Hiervoor in de plaats kwamen 3 verse aanvallers namelijk Nick, Davide en Renzo. Er werd omgeschakeld naar een 4-3-3 formatie en Ferrani nam de plaats over van Nathy in het centrum van de verdediging. De ervaring van Ferrani en Lars S achterin kwam goed van pas en de organisatie stond daardoor goed.

Nsvv probeerde vervolgens met veel lange ballen druk op onze laatste linie te zetten, maar deze werden redelijk gemakkelijk opgevangen en uit een tegenaanval kwam Renzo diep op de helft van Nsvv aan de bal. Renzo wilde de bal naar links op Nick spelen, maar raakte daarbij de rug van een verdediger, waardoor de bal bij Neil terecht kwam. Deze bedacht zich niet en schoot de bal via het been van een Nsvv verdediger in het doel, waardoor de 2-3 stand op het scorebord kwam. Hierna werden Brandon en Youri als verse krachten ingebracht voor de moegestreden Chris en Savi.

Het gevolg van de voorsprong was dat Nsvv met veel mensen en met uiteindelijk zelfs de keeper aanviel, maar dit leverde geen doelpunten op. Lars L leverde nog samen met zijn verdedigers enkele goede verdedigende reddingen en onderscheppingen, waaruit nog wel een aantal countermomenten voor Nieuwenhoorn ontstonden, maar nauwkeurigheid en een goede eindpass resulteerde niet meer in doelpunten. Hierdoor werd door Nieuwenhoorn een belangrijke overwinning in de wacht gesleept. Respect voor de veerkracht en de weerbaarheid die getoond werd in de 2e helft tegen een fysiek sterk Nsvv 2.

Volgende week wederom een uitwedstrijd tegen de Geervliet/Heenvliet voetbalvereniging. Een vroegertje dit keer.

Aanvang wedstrijd: 10.30 uur.