3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

De spannende eindfase van de competitie is begonnen en de verschillen beginnen zich af te tekenen.

Super-saterday met de wedstrijden Zuidland – RHS en Binnenmaas – NSVV. De strijd om het kampioenschap en de 3e periode.

We moesten zorgen dat we zelf gingen winnen van Smitshoek en dan maar afwachten wat de concurrentie ging doen.

Het werd winst in Nieuwenhoorn en wel een achtklapper, al doet de eerste helft anders vermoeden.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter van der Werf, die uiteindelijk een prima partij floot in een, van beide kanten, sportieve wedstrijd.

De opstelling was als volgt:

Lars L op doel, van rechts naar links Jordi, Nathy, Timo en Lars S. Op het middenveld Richard Tim en Remon en voorin Jesse, Thijs en Mitchell.

Bij de rust stond het 1-0. Die kwam in de 20e minuut tot stand. Lars S onderschepte op het middenveld een pass van Smitshoek en zette in de tegenstoot Remon in de diepte aan het werk, waarna deze de bal doorschoof naar de vrijlopende Thijs. Deze plaatste de bal netjes laag over de grond langs de Smitshoekse doelman.

Niets aan de hand zou je zeggen, want tot dan toe was er goed combinatiespel gespeeld. Alles volgens plan, er waren alleen nog geen echte kansen. Smitshoek gaf nog aardig tegenstand. Remon kreeg hierna nog een goede schietkans, echter werd deze goed geblokt. In de rest van de 1e helft dachten we er wat te gemakkelijk over en kreeg zowaar Smitshoek de overhand. Het werd niet echt gevaarlijk, maar door een gebrek aan inzet, maakten we het onszelf wel lastig. Gelukkig bleef de schade beperkt.

In de rust werden er even wat puntjes aangehaald, want deze wedstrijd moesten we wel naar onze hand zetten.

Dit werd in de 3e minuut na de rust snel recht gezet. Remon ontving de bal op het middenveld en speelde Thijs in de diepte aan, die met een ouderwetse punter de bal in de rechterhoek schoot. 2- 0.

De druk leek vanaf dat moment van de ketel en er werd weer lekker gecombineerd, waarna in de 53e minuut en hoekschop verdiend werd. Mitchell plaatste zich achter de bal en nadat de koppers de bal allemaal gemist hadden stond Nathy op de goede plek en scoorde alert. 3-0.

Vervolgens werd redelijk snel na de aftrap een aanval over rechts geplaatst en werd in de 55e minuut de 4-0 aangetekend. Tim plaatste vanaf rechts een indraaiende voorzet naar de 2e paal, waar Thijs met het hoofd zijn 3e doelpunt maakte.

De vermoeidheid bij Smitshoek nam toe en de tegenstand werd steeds minder. Het bleef een sportieve wedstrijd en dat compliment moet aan hen gegeven worden.

In de 70e minuut scoorde Remon de 5-0 na een mooie combinatie met Jesse, die met Mitchell van positie gewisseld was. Jesse, die normaal met regelmaat zijn tegenstander dol draait met passeer acties, was deze wedstrijd wat minder op dreef op de rechterkant. Hij probeerde het dus maar vanaf links.

Het werd vervolgens tijd voor wat wissels en Renzo, Nick, Chris en Sven kwamen in het veld ten faveure van Thijs, Mitchell, Jordi en Richard. Smitshoek liet het vanaf dat moment lopen. Zij hadden zelf geen wisselspelers en waren met 11 spelers gekomen. De koek was op.

In de laatste 10 minuten werd er nog 3 maal gescoord.

Remon maakte na een vrije loop vanaf rechts de 6-0, waarna de net ingevallen Nick na een assist van Remon de 7-0 binnen schoot. Remon gaf zelf het slotakkoord en hiermee ook zijn 3e doelpunt na wederom een voorzet van Jesse. 8-0.

Al met al een belangrijke overwinning en de complimenten aan het elftal dat na de rust het hoofd koel hield en een mooie score op het bord zette.

De 3 punten voorsprong ten opzichte van de concurrentie werd behouden.

Zuidland won met 1 - 0 van RHS en Binnenmaas won met 3 - 1 van NSVV. Het strijd om het kampioenschap is nog niet beslist.

Nieuwenhoorn op de 1e plaats met in de achtervolging Binnenmaas en Zuidland op 3 punten achterstand.

De strijd om de 3e periode is ook nog in volle gang. Alle 4 zijn nog in de strijd voor deze periode. Nieuwenhoorn en Barendrecht hebben beslag gelegd op de 1e en 2e periode. Binnenmaas lijkt de beste papieren te hebben met 12 punten en een doelsaldo van +28 met in het vooruitzicht de wedstrijd tegen de nummer 12 Strijen.

NSVV, Zuidland en RHS volgen op 3 punten met nog 3 wedstrijden te gaan.