Scheidsrechter

G. van Gent

Accommodatie

Sportcomplex Guldeland

Na de krappe overwinning van vorige week bij NSVV 2 werd er deze week, op een zonovergoten zaterdagochtend, gespeeld op het hoofdveld van het fonkelnieuwe complex van GHVV’13. Echt gras en het veld lag er prachtig bij.

Nieuwenhoorn begon niet erg sterk aan de wedstrijd en de achterhoede had veel moeite met de lang gespeelde ballen op de snelle aanvallers van Ghvv. Het leverde voor Ghvv dan ook een aantal goede momenten op die gelukkig voor ons, mede door het goede ingrijpen van de verdediging en de doelman Unal, geen doelpunten opleverden. Na een kwartier spelen kwam Nieuwenhoorn dan toch wat meer aan het eigen spel toe en werden er een aantal mogelijkheden gecreëerd door onder andere de hardwerkende Lars van Orselen, echter het laatste zetje wilde maar niet lukken. Ook kreeg Savi nog een mooie kans, 1 op 1 op de doelman echter deze reageerde met een prima redding.

GHVV kreeg in de 33e minuut een hoekschop te nemen en deze viel ver bij de 2e paal, waar Natty een aanvaller ogenschijnlijk rechtmatig blokte, maar waarvan de scheidsrechter beoordeelde dat het een duwfout betrof. Strafschop. Unal ging naar de goede hoek en een plukkertje.

Naarmate de 1e helft vorderde viel het Frans Bredius, keepertrainer en belangstellend kijker naar de prestaties van onze doelman Unal, dat deze fysieke problemen ondervond en dat het vermoedelijk niet helemaal goed met hem ging. Hij miste kort daarvoor al half een keer een te diep gespeelde bal van GHVV, waardoor deze tot corner werd verwerkt. Unal is normaal gesproken wel een zekere doelman en nu zagen we wat vreemde capriolen. De coach was nog maar net ingelicht door Frans of het ging inderdaad mis. Wederom een te diepe bal en wat ogenschijnlijk een redelijk makkelijk weg te trappen bal leek, ging volledig langs Unal heen en de doorgelopen lange snelle spits prikte de bal in het netje. 1-0.

Even werd het spel stil gelegd voor een onderbreking om even met Unal en de verzorgster van GHVV’13 van gedachten te wisselen. Unal had met regelmaat steken in zijn maag en dat speelde hem parten. Wel kon hij de laatste minuten van de 1e helft afmaken, zei hij. Bij deze dank aan de verzorgster voor haar hulp en complimenten aan de scheidsrechter dat deze daar de ruimte voor gaf.

Er waren nog een 5-tal minuten te spelen en in de resterende tijd kon de bal zo goed en zo kwaad als het ging bij het eigen doel worden weg gehouden. Het werd trouwens nog een prettig einde van de 1e helft daar Savi, rechts net buiten de 16 meter, het op zijn heupen kreeg en alleen maar afgestopt kon worden dmv een overtreding en wederom een strafschop. Nu voor Nieuwenhoorn en Neil stuurde de doelman naar de verkeerde hoek en de stand was weer gelijk 1-1.

In de rust uit voorzorg Unal toch vervangen en wel door Youri. Deze verzekerde de coach dat hij al eerder in een 1e elftal had gekeept en dat hij dat klusje dan wel op zich zou nemen en zou klaren. Hierdoor werd Richard, die deze wedstrijd op de bank was begonnen, op het middenveld geposteerd.

De 2e helft golfde aardig op en neer en wat vorige week ook gebeurd was bleek nu weer. De tegenstander werd minder scherp in de duels en bij 1 van de aanvallen werd Savi mooi vrijgespeeld in het strafschopgebied. Deze draaide mooi door richting het doel en liet de keeper kansloos. 1-2 en een mooie opsteker. Ondertussen werden Sven en Renzo ingebracht voor Jesse en Savi.

Het spel golfde op en neer en het was mede aan Youri te danken dat er geen doelpunten vielen. Ghvv drong namelijk echt wel aan en bij een aanval van Ghvv werd een speler in de mangel genomen, waardoor strafschop nr 3 gegeven werd. Youri had al een aantal keren laten zien een waardig vervanger van Unal te zijn en ook hij pakte de strafschop. Het verschil van 1 doelpunt hield hierbij stand en werd zelfs nog uitgebreid met nog een doelpunt. Davide worstelde zich met de bal een weg door een aantal verdedigers en kon alleen afgestopt worden dmv een overtreding en weer een strafschop. De 4e inmiddels en deze werd door Nathy prima binnen geschoten. 1-3. Hierna werden Neil en Mitchell gewisseld voor Nick en Davide. Ghvv nam meer risico door met meer mensen te gaan aanvallen. Met 3 frisse aanvallers en Lars O op 10 ontstonden er nog diverse countermogelijkheden voor Nieuwenhoorn, maar dit leverde geen doelpunten meer op.

Dan zou je denken, in de tas die 3 punten en weg wezen. Het moest bijna einde wedstrijd zijn, maar dit bleek niet zo te zijn. De klok was in de rust op 45 blijven staan, maar de stopwatch van de coach stond inmiddels een minuut of 5 à 6 in blessuretijd.

De tot nu toe altijd zekere Jordi liet zich als laatste man de bal afsnoepen en moest vervolgens in de achtervolging op de spits die 1 op1 op Youri afging. Youri werd gepasseerd en de aanvaller wilde scoren echter was Youri daar weer en maakte de kans onschadelijk, echter deed hij dat door de aanvaller tegen de vlakte te werken, waardoor strafschop nr 5 een feit was. Jordi kreeg een rode kaart op de koop toe. Met 10 man verder en inmiddels zo’n 5 à 6 minuten in blessuretijd. In de 1e helft was er wel oponthoud geweest, maar die was er in de 2e helft bijna niet. Het kon dus niet lang meer duren. Vol vertrouwen keken we weer naar de verrichtingen van Youri bij de strafschop, maar deze ging er dan wel in. 2-3. Dit bleek dan na nog weer een 4 minuten speeltijd wel de eindstand te zijn, maar het was wel even met dicht geknepen billen. Ghvv, net als Nsvv, is een tegenstander die fysiek goed uit de voeten kan en waar we ons tegen moeten leren wapenen.

Wel weer 3 punten en op naar volgende week. Dan komt het 2e elftal van vv Rhoon naar Nieuwenhoorn. In de voorbereiding tegen geoefend en net met 3-2 gewonnen, maar geen onderschatting, ondanks dat Rhoon nog geen punten heeft vergaard deze competitie.