Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Vorige week werden de broodnodige punten binnen gehaald tegen Zuidland. In een zware wedstrijd op een hobbelig veld was het wederom de strijd tussen de nummers 1 en 2 en een wedstrijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. 2 Teams die goed aan elkaar gewaagd waren en de kansen voor beide teams waren spaarzaam. De meest gelukkige, in dit geval Nieuwenhoorn, won door een doelpunt, direct na de rust, van Neil na een goede actie van Nathy over rechts. Zijn voorzet viel ver bij de 2e paal voor de voeten van Neil die de bal via een stuit over de keeper bij de 1e paal binnen liet vallen.

Het was in ieder geval een 3 punter en die gaf vertrouwen voor de wedstrijd van vandaag tegen, het op de laatste plaats bivakkerende Strijen.

In de 1e 15 minuten kon Strijen de aanvalsdriften van de thuisclub nog enigszins beteugelen, maar toen viel toch de verdiende openingstreffer. Het was een mooi opgezette aanval die via 6 a 7 schijven rond het 16 meter gebied bij de volledig vrijgekomen Jesse terecht kwam. De doelman kon het eerste schot van

Jesse nog pareren, echter was hij niet bestand tegen de rebound van Tim, die de bal strak in de linkerhoek schoot.

In de 21e minuut was Jesse die al zwervend op de linkerkant terecht was gekomen, met de bal naar binnen gekomen en plaatste een mooie steek op de diepgaande Lars O die geen fout maakte en de 2-0 binnen schoof.

Strijen probeerde wel aanvallen op te bouwen en met regelmaat speelden zij zich mooi vrij, echter ontbrak het aan daadkracht en volwassenheid om gevaar voor het doel van Lars L te stichten en werd de bal vaak terug veroverd door de Nieuwenhoornse verdediging, bestaande uit Lars S, Nathy, Sven en Roeland.

2 minuten later diende zich een aanval via links aan en was Lars S stiekem op rechts mee opgekomen en deze  kreeg de bal met een stuit op de rand 16 aangespeeld. Lars telde de 3-0 al echter spatte de bal op de lat uit een.

Op het middenveld werd ouderwets geknokt voor elke meter door Neil, Remon en Tim en werden er veel ballen veroverd en onderschept, waardoor de druk op de Strijense achterhoede groot bleef. Mede hierdoor konden de beide backs, Lars S en Roeland veelvuldig mee opkomen en ontstonden er gevaarlijke momenten. Mede door het combinatievoetbal met de buitenspitsen Mitchell en Jesse werden er met regelmaat ballen vanaf de achterlijn voorgegeven die met moeite onderschept werden, voordat Lars O ge vaarlijk kon worden. Echter in de 35e minuut een passeeractie buitenom van Jesse en deze trok de bal mooi voor op Remon die vervolgens met een strak schot in de verre hoek de 3-0 afleverde.

Ook Neil liet direct daarna nog even een schot los, die ook via de lat weer het veld in stuiterde. Toch kreeg deze ook loon naar werken want in de 41e min werd een hoekschop door Remon richting de 2e paal geschoten. De meegekomen Sven kopte de bal vanaf de achterlijn terug voor het doel, waar de alerte Neil de bal in de linkerbovenhoek prikte.

In de laatste minuut voor de rust kwam ook nog de 5-0 tot stand. Tim kwam via het centrum richting de 16 opgestoomd en bracht met een mooie steekpass de van links komende Mitchell in stelling voor de doelman en met zijn rechtervoet schoof hij de bal met een mooie krul in de verre hoek.

In de rust werden Richard en Chris ingebracht voor Neil en Lars S. Er veranderde niet veel aan het wedstrijdbeeld. Chris kon net als Lars S op de rechterkant naar hartenlust aanvallen en Richard speelde als controlerend middenvelder, waardoor Remon een positie naar voren schoof. Dit leverde in de 49e minuut al resultaat op. Er werd direct druk gezet waardoor er een misverstand ontstond tussen een verdediger en de doelman. De één speelde de bal terug op zijn keeper, die de bal eerst in zijn handen wilde pakken, vervolgens inzag dat dit niet mocht en vervolgens de bal in een reflex van zich afduwde, waardoor deze voor de voeten van Remon terecht kwam en de 6-0 in het netje prikte. Een goed vervolg op de doelpuntrijke 1e helft.

Hierna viel ook heel snel het volgende doelpunt van Mitchell en het leek identiek op zijn doelpunt in de 1e helft. Een steekpass van Tim en Mitchell was het eindstation. 7-0.

Hierna werd Timo in de 60e minuut ingebracht voor Sven die aangegeven had dat hij wat last had van zijn knie na een botsing tussen hem en Lars L in de 1e helft.

In de 65e minuut werden Xonny en Nick beide ingebracht voor Mitchell en Jesse.

Nathy had tot dusver als centrale verdediger zich uitstekend van zijn taak gekweten, maar zelf vond hij het nu tijd worden voor een aanvallende actie. Hij kwam als doorgeschoven speler op het middenveld aan de bal en ging al solerend richting het doel van Strijen. Hij speelde onderweg naar het 5 meter gebied enkele tegenstanders en prikte kwam hierbij links van het doel op de achterlijn uit. Toch zag hij kans om met zijn rechterbeen de bal tussen de keeper en de 1e paal te krullen. Een prachtige solo met een knappe afwerkling. 8-0.

De wedstrijd was echter nog niet ten einde en in de 81e minuut stond Remon met en indraaiende hoekschop aan de basis van het negende doelpunt. De bal stuiterde langs alles en iedereen richting de 2e paal en het leek alsof deze er in één keer in zou gaan, echter haalde een Strijense verdediger de bal al dan niet achter de lijn vandaan

We zullen het niet weten, echter kwam de bal met een mooie stuit voor de voeten van Tim die net binnen de 16-meterlijn in één keer de bal snoeihard langs de keeper hoog in het doel schoot. Kort hierna moest hij het veld licht geblesseerd verlaten en gingen we met 10 spelers verder daar alle wissels gebruikt waren. Dit leverde geen problemen op en het was tekenend voor de wedstrijd dat Strijen hier geen gebruik van kon maken en gezien de laatste plaats die ze innemen lijkt deze klasse voor dit elftal te hoog gegrepen. Volgende week gaan we naar de Hoeksche Waard, alwaar we tegen OSV Oud-Beijerland nog wat goed te maken hebben.