Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuwenhoorn winst van NSVV en maakt zich op voor de titelstrijd tegen Fc Binnenmaas 2

Nieuwenhoorn 2

4 - 2

NSVV 2

Jesse van Burg (intikker)
Neil Overheid (penalty)
onbekend (schot)
onbekend (intikker)

Competitie

2e klasse D

Datum

28 mei 2022 12:00

Scheidsrechter

M. Hutten

Accommodatie

Sportpark Nieuwenhoorn
Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Nu het einde van de competitie nadert worden bij enkele clubs de belangen steeds groter. In de onderste regionen maakt het niet zo veel meer uit, want degraderen hoeft niet meer, aangezien de KNVB een vrije inschrijving geeft voor de reserve 2e klasse. De 3eklasse wordt recreatief.

In de bovenste regionen is de spanning echter momenteel te snijden. De strijd om het kampioenschap speelt zich af tussen de koploper Nieuwenhoorn en de nummer 2 Binnenmaas. Zij zullen komende zaterdag op het complex van Binnenmaas uitmaken wie nacompetitie gaat spelen.

Zuidland staat op een gedeelde 2e plaats, echter is de achterstand in doelsaldo dusdanig dat dit waarschijnlijk niet meer ingehaald kan worden, ongeacht de uitslag van volgende week. Zuidland gaat derhalve de nacompetitie in samen met Barendrecht.

Nieuwenhoorn speelde afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen NSVV. Er werd vanuit gegaan dat dit nog wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen gaan worden, gezien de aanmoedigingspremie die uitgeloofd was door Binnenmaas aan NSVV.

Dit bleek het ook te worden, echter trok Nieuwenhoorn toch aan het langste eind en bleef NSVV met een droge keel achter.

Voorafgaand aan de wedstrijd kwam er een telefoontje vanuit het eerste elftal dat zij Lars van der Lely nodig hadden aangezien er bij hen een keepersprobleem was ontstaan. Hierop werd Sven bereid gevonden om de handschoenen aan te trekken en post te vatten onder de lat. Wel werd voor de zekerheid nog even de jeugdkeeper Davy Krommenhoek erbij gevraagd, om in geval van nood bij te springen. Goede instelling van hem.

De opstelling van Nieuwenhoorn was als volgt:

Sven, Jordi, Nathy, Timo en Chris. Tim, Neil en Remon. Jesse, Lars O en Thijs.

In het begin werd er van beide kanten wat afgetast, maar al snel bleek dat het een pittige wedstrijd zou worden.

De start was wel goed, want in de 6e minuut werd bij het uitverdedigen door NSVV de bal op het middenveld onderschept door Tim. Deze ondernam een solo en passeerde met goed doorzetten 2 tegenstanders voor de 16 meter en daarna in de 16 ook nog 2 en schoot met zijn linker de bal in de verre hoek.

Hierna ontwikkelde zich een strijd, waarbij Nieuwenhoorn moeite had om de bonkige spits en medeaanvallers uit de 16 te houden. Deze spits was vaak aanspeelbaar en schermde goed de bal af en kon deze zo klaar leggen voor een medespeler. Dit bracht wel wat moeilijkheden te weeg bij zijn directe tegenstanders Timo en Nathy, maar we konden op een aantal vrije trappen en hoekschoppen na NSVV nog wel uit de 16 meter houden of het was Sven die samen met zijn verdediging met kunst en vliegwerk redding kon brengen.

Echter in de 17e minuut kwam er vanuit de 2e lijn een schot op het doel van Sven, dat hem te machtig was. 1 – 1.

Tot aan de rust werd er flink strijd geleverd op het middenveld en waren er wat scrimmages voor beide doelen, maar werd er pas in de 42e minuut gescoord. Remon kwam van links en schoot in een drukke 16 meter op het doel, waar de doelman van NSVV attent op reageerde, echter was Jesse zo alert om bij de 2e paal op te duiken om de 2 – 1 binnen te schieten. Dit werd wel ervaren als een opluchting. NSVV was toch een aantal keren gevaarlijk geweest. Het was een pittige wedstrijd en het was nog niet afgelopen. In de rust werden Chris en Jesse vervangen door Vigo en Mitchell en dit bleek binnen een minuut zijn uitwerking te hebben. Mitchell kreeg vanaf links de bal aangespeeld en met een droog schot plaatste hij de bal via de onderkant van de lat over de doellijn. 3-1.

NSVV zette hierna een tandje bij, want de beloofde versnapering van Binnenmaas leek aan hen voorbij te gaan. De strijd zette zich de gehele 2e helft voort en er werden pittige duels uitgevochten waar de scheidsrechter zijn handen vol aan had. Tim werd in de tussentijd gewisseld voor Richard.

In de 68e minuut werd een diepe bal gespeeld op de spits van NSVV en door het stevige doorzetten en daardoor een klein misverstand tussen Sven en zijn verdediging kon hij een binnentikkertje produceren die de 3-2 opleverde. Alle hens aan dek dus weer. Vervolgens werd Renzo in gebracht voor de moegestreden Thijs en deze had 10 minuten voor tijd bijna succes, doordat een mooi voorgegeven bal van Remon door Renzo hard ingeschoten werd. Door een goede reflex van de doelman kon de 4 – 2 voorkomen worden.

De tijd verstreek en de overwinning kwam steeds dichterbij en in de 86e minuut ontstond er een situatie op de doellijn waarbij de doelman van NSVV zich even lietgaan en Lars O onreglementair bejegende. De scheidsrechter besliste strafschop en deze werd door Neil, hij pikte weer zijn goaltje mee, mooi naast de keeper tegen het netje geschoten. Een paar minuten later floot de scheidsrechter Hutten voor het einde van deze lastige wedstrijd, maar er werden wel weer 3 punten bijgeschreven en dat is dan ook de voorsprong die verdedigd zal moeten worden tegen Binnenmaas, in wat hopelijk de laatste wedstrijd van het seizoen zal zijn. Binnenmaas haalde een 0-3 overwinning bij GHVV.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!