Dierensteinweg 6
2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Na de tegenvallende 3 – 3 uitslag van vorige week tegen GHVV gingen we op weg naar Barendrecht 2.

Met de gedachte dat we de 5 punten voorsprong op Zuidland wilden behouden moest er wel gewonnen worden.

Het begin van beide teams was rommelig door de vele duels die beide teams met elkaar uitvochten. In de 36e minuut was het goede doorzetten van Tim op het middenveld de oorzaak van de 0 – 1 voorsprong. Tim speelde de bal naar links op de vrij staande Thijs die een mooi indraaiende voorzet aan Jesse gaf, die goed voor zijn directe tegenstander kwam en het balletje langs de keeper speelde. Dit gaf op dat moment een ommekeer in e wedstrijd te zien. We gingen beter spelen en de ruimtes werden beter benut. Via de zijkanten had Jesse al een aantal voorzetten afgeleverd die beter lot hadden verdiend, echter zat het fel en fysiek spelende Barendrecht er net elke keer tussen.

In de 40e minuut een raar moment. De rechtsback van Barendrecht nam een vrije trap snel, maar Mitchell zette nog even zijn voet voor de bal waardoor de bal zijn voet toucheerde. In een reflex schopte de rechtsback tegen Mitchell zijn schenen. Een duidelijk geval van natrappen en de scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde de Barendrechtse verdediger de rode kaart. Met een 0-1 voorsprong en tegen 10 man zou dit een overwinning moeten kunnen betekenen. In de 44e minuut werd een voorzet vanaf links in de richting van Jesse gegeven. Deze wilde de vermoedelijk te hoge bal koppen, maar hij werd daarbij in zijn rug gesprongen door een Barendrecht speler, waardoor hij de bal verkeerd op zijn hoofd kreeg. De scheidsrechter besliste strafschop. Hier was uiteraard een hoop om te doen, maar het veranderde niets aan de beslissing. Neil schoot ons naar de 0 – 2 voorsprong, wat tevens de ruststand betekende.

Nu zou je denken, uitspelen en de punten mee naar huis, echter ging dat niet lukken.

We bleven na rust vol ongeduld driftig aanvallen op de helft van Barendrecht, die rustig afwachtend op eigen helft elke aanval onschadelijk maakte en vervolgens met lange ballen onze verdedigingslinie op de proef stelde. Hierdoor werd het uiteindelijk fataal. Met nog ongeveer een kwartier te gaan sloeg het noodlot toe en werden er via 3 dode spelmomenten in de buurt van ons doel de uitslag bepaald in ons nadeel. 3-2 voor de tien man van Barendrecht.

De frustratie was groot en de reacties na de wedstrijd hard, echter moeten we de hand in eigen boezem steken.

Als we na de rust iets minder risicovol hadden aangevallen en de bal rustiger in de ploeg hadden gehouden was dit mogelijk niet gebeurd. Barendrecht liet ons in de val lopen en we trapten er met open ogen in. Ze hielden de ruimtes klein en wij lieten ons uitdagen om een derde en mogelijk nog meerdere doelpunten te willen maken.

De opgebouwde voorsprong van 7 punten die we op Zuidland hadden is in 2 wedstrijden geslonken tot 2. Het is weer een open competitie. Komende zaterdag komt Rijnmond Hoogvliet Sport op visite en dat beloofd weer een flinke strijd te worden. De uitwedstrijd mondde uit in een 3 – 6 overwinning, maar dat zegt nu niets meer.