Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een Mooie overwinning voor Nieuwenhoorn 2

Nieuwenhoorn 2

4 - 0

SHO 3

Competitie

2e klasse D

Datum

19 februari 2022 12:00

Scheidsrechter

G. van Gent

Accommodatie

Sportpark Nieuwenhoorn
Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Het verhaal van deze week zijn toch wel de stormen Dudley en Eunice, die over Nederland heen trokken en flink wat schade achter lieten. Ook het sportcomplex van Nieuwenhoorn moest er aan geloven. De staanders van de ballenvangers en het scorebord op het hoofdveld waren geknakt en lieten een triest beeld achter op de toch wel zonnige zaterdagochtend. De harde wind bleef echter vanuit het westen in de lengte over het veld jagen en maakte goed voetbal lastig.
De naam “EUNICE” is uit het Grieks afkomstig en heeft de betekenis “overwinning”. Nou, dit kon dan vandaag alleen maar uit de uitslag gehaald worden.
De uitslag doet vermoeden dat er een regelmatige overwinning was behaald en dat je als koploper aan je verplichtingen had voldaan. Dit is dus niet wat de wedstrijd liet zien. Van start af aan, tegen de wind in, werd er zeer slordig gespeeld en kregen we het niet goed voor elkaar om langer dan een paar passes in balbezit te blijven. Of dit aan onderschatting lag of aan te weinig concentratie en arbeidslust was onduidelijk, maar dat we aan tegendoelpunten ontsnapten was miraculeus. Dit SHO speelde een prima partij, bouwde goed en secuur op en hadden bijna altijd wel een mannetje vrij.
We hadden onze handen vol aan de tegenstander en met noodgrepen van de verdedigers en enkele goede reddingen van Lars L bleven we in de wedstrijd. Echter het lot was ons gunstig gezind en in de ‘22 min verspeelde SHO, door dit keer goed storend werk van onze kant, de bal in de buurt van het strafschop gebied aan Mitchell, waarna deze de bal onmiddellijk aan Remon bezorgde. Deze had een mooie steekpass op Thijs die de bal onder de keeper van SHO schoof en de 1-0 op het scorebord zette. Deze voorsprong was niet verdiend, maar dat is dan zoals men vaak gezegd het geluk van de koploper.
Je zou verwachten dat hierdoor het spelbeeld zou veranderen in het voordeel van Nieuwenhoorn, maar SHO bleef goed spelen en kreeg kansen, maar het lukte maar niet om een doelpunt te produceren.
De rust werd met deze stand bereikt en we mochten ons gelukkig prijzen.
In de 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld alleen kregen we de wind mee en werd het iets minder vaak dreigend van de SHO kant. Kort gezegd: In de ’69 min ontving Mitchell een mooie steekpass in het strafschopgebied en zette met een hard strak schot in de verre linkerhoek de stand op 2-0.
In de ’81 min plaatste Remon vanaf een meter of 45 met het windje mee de bal over de SHO doelman heen. 3-0.
3 minuten later een goede actie van Jesse over de rechterkant en deze gaf een mooie voorzet op Remon die met een halve omhaal de 4-0 aantekende.
SHO speelde goed en sportief voetbal, maar miste vaak jammerlijk eenvoudig mooie kansen. SHO had in deze wedstrijd zeker meer verdiend dan deze geflatteerde 4-0 nederlaag.
Een mindere wedstrijd van onze kant, maar de 3 punten bleven in Nieuwenhoorn en voegen we aan het puntentotaal toe.
Deze wedstrijd stond onder leiding van de heer van Gent, die we eerder bij GHVV uit hadden gehad en deze floot een prima partij. Hij deelde 1 gele kaart uit aan een speler van SHO, in een zeer sportieve wedstrijd.
De directe concurrent Zuidland won nipt bij Rhoon. Binnenmaas won de uitwedstrijd tegen NSVV en zich daarmee op de 4e plaats nestelde en RHS won van Strijen en steeg naar plaats 3. Het lijkt er op dat we deze competitie uit gaan spelen na 2 troosteloze seizoenen.
Komend weekend zijn we vrij waarna we op 5 maart de uitwedstrijd tegen Strijen tegemoet gaan zien.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!