3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Spanning tot in de laatste minuut.
Nadat eerder de geplande wedstrijd tussen de beide koplopers was gecanceld, door tussenkomst van het bekende coronavirus, werd deze op de kraakheldere dinsdagavond ingehaald.
Met de wetenschap dat er op de ranglijst een voordelige voorsprong van 4 punten stond kwamen we tot de tanden toe bewapend uit de kleedkamer. Eén ding was zeker, verliezen was geen optie.
Er was deze avond mede door het mooie heldere weer een enthousiaste belangstellende groep toeschouwers. Zou dit de strijd der titanen worden?
Beide teams gaven in ieder geval van begin tot einde vol druk en knokten voor elk duel en ontstond er een levendige wedstrijd vol spanning en sensatie.

De navolgende spelers maakten acte de présence voor Nieuwenhoorn: Unal, Gregory, Nathy, Lars S en Brandon in de laatste linie, Danique, Remon en Neil als verbinding tussen verdediging en aanval. Jesse, Thijs en Mitchell werden ingezet als voorwaartsen.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Zondag uit het Haagse deel van ons kikkerlandje.
Het spel golfde op en neer en er ontstonden her en der mogelijkheden waarbij beide teams tot het uiterste moesten gaan om doelpunten te voorkomen. Beide keepers konden zich met uitstekende reddingen aan het publiek tonen.
Halverwege de 1e helft ontstond er uit een hoekschop, in het voordeel van Nieuwenhoorn, een situatie waarbij Remon vanaf links hard op het doel schoot, de Slandse doelman een redding verrichtte, de bal weer het veld in stuiterde en Thijs zich als eerste bij de bal meldde en doel trof. De assistent-scheidsrechter van Zuidland was echter onverbiddelijk en rees zijn vlag in de lucht, waarbij de heer Zondag dit signaal opvolgde en floot voor buitenspel.
Maar Thijs zou verderop in de wedstrijd van zich laten horen. Zoals gezegd een wedstrijd die alle kanten op kon gaan voor wat betreft de score, echter de rust werd bereikt met een 0 - 0 stand.

In de rust werden Jordi en Tim alvast warm gestoomd om in te vallen voor Nathy en de geblesseerd geraakte Mitchell.

In de 2e helft bleven de beide elftallen aan elkaar gewaagden en de spanning steeg naarmate er wat vermoeidheidsgaten in de bressen van de elftallen vielen. Ook Zuidland wisselde spelers om de druk op de ketel te kunnen houden.

Toch viel er een doelpunt en wel in het voordeel van Nieuwenhoorn. Na een actie van Jesse in de 68e minuut, naast de rechter buitenkant van het 16 meter-gebied van Zuidland, werd een overtreding gemaakt in het voordeel van Nieuwenhoorn. Remon nam plaats achter de bal en schoot de bal laag en hard voor het doel. Neil toucheerde de bal, de keeper reageerde alert, maar tikte de bal hoog voor het lichaam van de ingelopen Thijs, die vervolgens het laatste zetje gaf. 1 – 0.

Wederom het vlagsignaal van de grensrechter, maar de heer Zondag draaide zich om en wees resoluut, zonder zijn Slandse assistent te raadplegen, in de richting van de middenstip. Dit doelpunt bleef op het scorebord staan en de ontlading was groot.
Nu was het zaak om de gelederen gesloten te houden en geen kansen meer weg te geven. Toch was de aanvalsdrift bij de spelers van Nieuwenhoorn toch nog erg aanwezig en ontstonden er een aantal zeer gevaarlijke tegenaanvallen, waarbij er verdedigend tot het uiterste gegaan moest worden. Ook Unal redde diverse keren op uitstekende wijze.
Het spel bleef op en neer gaan en het bleef spannend tot het einde. Zou de nul en daarmee de drie punten gehouden worden?
De trainer van Zuidland moest meer risico’s nemen en wisselde nog 2 spelers. Thijs maakte echter aan alle spanning een einde. Een paar minuten voor het eindsignaal kwam Remon halverwege de helft van Zuidland op rechts aan de bal en ondanks het advies van de trainer om in balbezit te blijven draaide hij weg van zijn tegenstander en ragde de bal onverwacht met zijn linker laag en hard naar de halve cirkel voor het doel van Zuidland. Thijs kwam snel voor zijn directe tegenstander en sneed met de bal in alle vrijheid richting het doel.  Hij bleef koel en schoof de bal langs de Slandse keeper in de recht beneden hoek. 2 - 0 en het feest was compleet. Het hele elftal behalve Unal rende naar de linkerkant van het veld om feest te vieren.
Toen ontstond er echter een gek moment en een rare beslissing van de scheidsrechter Zondag. De gedesillusioneerde Slandse spelers hadden de bal weer op de middenstip gelegd in afwachting op de
terugkeer van de nog feest vierende spelers. Unal stond nog in zijn doel te wachten.
Hierop gaf de heer Zondag het teken aan de aanvallers van Zuidland om af te trappen, terwijl op Unal na nog geen enkele speler op de Nieuwenhoornse helft was terug gekeerd.
Met 4 aanvallers toog Zuidland op volle snelheid richting de eenzame Unal. Deze zag het op zich afkomen en zette zich schrap voor de “ongelijke” strijd. Hij hield echter het hoofd koel en redde met een fabelachtige redding. De terug springende bal werd weer op gepikt door een aanvaller en Unal moest nogmaals reddend optreden.
Ondertussen was de terug sprintende Lars S er bij gekomen en samen konden zij het vervolg op deze open kans van Zuidland neutraliseren.
Er werd hierna nog gewisseld en mocht Timo in de plaats van Jesse als slot op de deur fungeren.
De ontlading was groot na het laatste fluitsignaal. Al met al een zeer aantrekkelijke wedstrijd met 2 opponenten die elkaar geen duimbreed toegaven en het uiterste van elkaar vergden.

Er werd uitgebreid feest gevierd in kleedkamer 2. Het was nog lang onrustig.
Komende zaterdag komt de Geervliet/Heenvliet combinatie naar Nieuwenhoorn en zal de competitie zijn vervolg krijgen.