Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

De stand op de ranglijst kwam tot uitdrukking in de wedstrijd. Het kwaliteitsverschil tussen de koploper Nieuwenhoorn en het op de één-na-laatste positie verkerende Strijen bleek te groot. Het werd een 1 – 8 overwinning voor de koploper in een van beide zijden sportieve wedstrijd onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Borsboom.

De opstelling was als volgt: Tom op doel, de verdediging bestond uit Lars S, Sven, Jordi en Roeland. Het middenveld bestond uit Neil, Remon en Savi en voorin Jesse, Lars O en Mitchell.

In de 6e minuut viel de 1e treffer al te noteren. Na een ingooi van Lars S, ter hoogte van het 16-metergebied van Strijen, waarbij Neil goed weg draaide van zijn tegenstander, bediende deze captain Remon die vanaf 16 meter de bal mooi in de rechter benedenhoek plaatste. 0 – 1.

In de 11e minuut werd een hoekschop kort door Mitchell genomen op Savi, die daarop een schot loste op het Strijense doel. In eerste instantie een prima redding van de doelman, echter voor de rebound stond Lars O op de juiste plek en tikte de bal tussen de palen. 0-2.

Nieuwenhoorn was veelal in balbezit en er werden meerdere kansen gecreëerd met mooie combinaties en solo acties, vooral vanaf de rechterkant door Jesse en Lars O, echter duurde het even voordat er weer gescoord werd.

Toch gebeurde dit in de 25e minuut en eigenlijk was dit een gelukje, want na een aanvalsopzet vanaf rechts werd een inspeelpass voor het 16-meter gebied onderschept door een verdediger van Strijen en uitverdedigd. Hij schoot echter de bal tegen een been van zijn medespeler aan, waardoor de bal weer in het eigen 16 metergebied terecht kwam. Daar stond op dat moment de doorgelopen Savi nog, waarna deze redelijk eenvoudig de 0 - 3 in de uiterste linkerhoek scoorde.

De doelpunten werden mooi verdeeld over 2 helften en dus werd even voor de rust de 0 – 4 aangetekend. Terwijl Strijen probeerde uit te verdedigen onderschepte Remon de bal en speelde deze direct diep op Savi die vervolgens een mooie steekpass gaf op Jesse. In eerste instantie redde de doelman, maar in de rebound scoorde Jesse alsnog.

Om nu te zeggen dat Strijen helemaal niet in het stuk voor kwam, zou een tekortkoming zijn, echter strandden de aanvallen veelal in een vroeg stadium, waardoor Tom en zijn verdediging niet echt in de problemen kwamen.

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld, met direct al een steekpass van Remon op Mitchell die jammer genoeg deze mooie snelle aanval zag stranden op de doelman.

Het duurde hierna tot de 55e minuut tot er weer een juichmoment was. Lars O, die al meerdere fraaie solo acties had laten zien en de tegenstander tot het uiterste tergde, soleerde weer eens richting het Strijense doel en kogelde van dichtbij snoeihard tegen de lat, waarna de bal voor de voeten van Remon terecht kwam die met een eenvoudig intikkertje de stand op 0 – 5 bracht.

Onmiddellijk daarna in de 57e minuut was Remon weer doeltreffend na een assist van Lars O. 0 – 6. Met nog een half uur te gaan werden Brandon en Youri als frisse krachten ingebracht voor Jordi en Remon.

De aanvalsdriften stopten niet, echter in de 72e minuut, uit een tegenaanval verdiende Strijen een vrije schop net buiten het strafschopgebied van Nieuwenhoorn. De bal werd laag en hard door de aanvoerder ingeschoten en verdween door een mêlee van benen in het doel. 1 – 6.

Hierop werden Richard en Nick ingebracht voor Savi en Jesse.

Dit was voor Nieuwenhoorn weer het sein om toch nog maar een paar doelpuntjes er bij te schieten en in de 78e minuut soleerde Lars O nog maar weer eens het vijandelijke gebied binnen en met een strak schot verschalkte hij wederom de doelman. 1 – 7.

Ook Nick kreeg nog een mooie kans na een breedtepass van Lars O, echter schoot Nick net naast.

Vervolgens werd Renzo nog ingebracht voor Lars O. Renzo kreeg nog een mogelijkheid om zich in deze wedstrijd te onderscheiden door een mooi schot, echter wist de doelman deze te pareren.

Het laatste wapenfeit was voor Mitchell en Neil. Een veel te korte terug speelbal werd onderschept door Mitchell, waarna deze, eenmaal oog in oog met de keeper, het overzicht behield en de bal breed legde op de meegelopen Neil, die beheerst de 1 – 8 aan liet tekenen. Kort hierna maakte de scheidsrechter een einde aan deze ongelijke strijd die weer 3 punten opleverde.

De eerstvolgende wedstrijd is de thuiskraker tegen de nummer 2 Zuidland, die deze zaterdag een klinkende 5 – 1 zege tegen NSVV liet aantekenen. Dit beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. Voor de belangstellende kijkers, aanvang wedstrijd 11.30 uur.