Sportlaan 3
2935XX
OUDERKERK AAN DEN IJSSEL
tel. 0180-681607

Hoe win je een mindere wedstrijd? Nou dat bleek afgelopen zaterdag tegen het 2e elftal van vv Spirit.

Spirit de beter voetballende ploeg, maar in de 1e helft werden de fouten van Spirit genadeloos afgestraft. De man met de bijl was Neil. Hij scoorde een puntgave hattrick, nadat hij perfecte eindpasses kreeg.

Op voorhand werd er door het technische duo al vanuit gegaan dat de medekoploper Spirit wel eens een taaie tegenstander kon zijn, waarbij er niet zomaar vanuit gegaan kon worden dat we een regelmatige overwinning zouden halen. Tijdens de warming-up kregen we al een beetje het gevoel dat we er nog niet helemaal bij waren met het koppie.

Vooraf aan de wedstrijd een paar tegenvallers. Jaro en Mitchell gaven beide aan dat de blessures hen teveel belemmerde om te kunnen spelen en derhalve bleven zij op de bank samen met Nick, Nikay en de reservekeeper Lars L.

De opstelling werd enigszins aangepast en werd als volgt:

Unal op doel, Brent, Lars S, Roeland en Rick als het verdedigende viertal. Op het middenveld speelden Zico, Ferrani en Tim. Voorin Remon, Neil en Lars O.

In de 1e helft was het in het begin door beide elftallen wat aftasten en waren de kansen zeer spaarzaam. Van beide kanten werd er slordig gevoetbald. Veelal slordige passing en derhalve veel balverlies. Door de regen was het kunstgrasveld erg glad en beide teams hadden daar moeite mee. Een enkele keer kwamen beide teams tot aan de 16 meter, maar een vervolg werd niet toegestaan door de defensies.

Echter in de 12e minuut onderschepte Tim op de middenlijn een inspeelpass van de centrale verdediger naar een middenvelder en hij paste vervolgens naar rechts op Remon, die een splijtende dieptepass tussen de verdedigers door, op Neil gaf. Die ging richting het doel, met 2 verdedigers op zijn hielen, maar plaatste toch de bal onhoudbaar in de verre linkerhoek. 0 – 1 en eigenlijk tot dan niet verwacht. Maar zo snel kan het dus gaan.

Spirit zette daar in het restant van de 1e helft wel beter voetbal tegen over, maar creëerde geen echte doelrijpe kansen. Zoals gezegd strandden de aanvallen veelal voor de Nieuwenhoorn verdediging en Unal liet weer zien dat hij sterk in zijn 5 meter gebied is. De deur zat aardig op slot. In de tegenstoot deden we echter aanvallend ook niet veel. Er was vaak slordig balverlies. De passing was onzuiver te noemen. Er was weinig overleg en cohesie tussen de linies. De aanval en het middenveld moest hierdoor veel extra meters maken om de verdediging te ondersteunen.

Toch werd er vlak voor het rustsignaal nog 2 keer gescoord. In de 43e minuut kreeg de tot dan toe wat ongelukkig spelende Lars O op rechts de bal en zette 1 van zijn befaamde passeeractie’s in. Hij ging een tweetal spelers voorbij, passeerde langs de achterlijn nog een verdediger en plaatste de bal richting de 5 meterlijn op de vrijstaande Neil. Die hield zijn hoofd koel, legde het balletje even opzij en schoot vervolgens koelbloedig zijn 2e doelpunt binnen. 0 – 2. Misschien niet een terechte stand, maar zo snel kan het gaan en de koek was nog niet op, want Spirit wilde toch nog proberen om voor rust de aansluitingstreffer te produceren en koos na de aftrap direct voor de aanval, maar kregen onmiddellijk weer het deksel op de neus.

De aanval ging over hun rechterkant, maar de bal werd door, de op dat moment naar links verhuisde, Remon onderschept en direct weer met een mooie boogbal diep gespeeld op de reeds vertrokken Neil.

Neil had zijn weg richting het doel al weer gevonden, maar werd onderweg nog gehinderd door de 2 lange verdedigers van Spirit. Hij zag toch kans om zich vrij te spelen en met een droge knal over de mistastende doelman van Spirit de 0 – 3 aan te tekenen.

De ruststand van 0 – 3 was gezien het spelbeeld niet helemaal rechtvaardig te noemen en zal Spirit een katterig gevoel hebben gegeven.

Over de 2e helft kan ik kort zijn.

Na de rust bleef het slordig en werden er eigenlijk geen doelrijpe kansen gecreëerd en bloedde de wedstrijd een beetje dood. Spirit, dat het betere van het spel had, deed alle moeite om toch nog een doelpunt te scoren. Echter was de Nieuwenhoornmuur samen met Unal te sterk om dit toe te staan. Nieuwenhoorn geloofde het verder ook wel. Nikay en Nick kregen nog speelminuten en vielen in voor Zico en Lars O. Meer valt er over de 2e helft eigenlijk niet te zeggen.

Wederom 3 punten en een clean sheet voor Unal.

Op deze manier een wedstrijd winnen maakt je als trainer niet tevreden, maar de 3 punten zijn toch wel fijn en gaan mee naar Nieuwenhoorn.

Komende zaterdag voor de verandering een bekerwedstrijd en wel thuis tegen de vv Brielle. Deze waren we in de bekerpoule al tegen gekomen, maar de knvb vond waarschijnlijk voor beide teams dat dichtbij huis wel zo prettig is. Het vervolg van de competitie is een week later en ook weer thuis tegen de vv Poortugaal. Vorig jaar in de voorbereiding nog een afstraffing van hen gehad met 0 – 6. Met dat in het achterhoofd zal de mindset wel een stuk beter moeten zijn als vandaag tegen Spirit.