Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Het koude weer heeft zijn intrede in Nederland gedaan en dus ook in Hellevoetsluis, waar vandaag de 1e klasse derby tussen de kemphanen van Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn plaats ging vinden.

Het zijn toch altijd weer wedstijden met een bijzonder tintje. Er ligt vaak meer strijd en beleving en dit zijn wedstrijden die je altijd wil winnen. Het onderlinge verschil in punten bedroeg 6 in het voordeel van Nieuwenhoorn.

De opstelling aan Nieuwenhoornzijde was als volgt:

Unal – Lars S – Nathy – Jordi – Rick – Remon – Neil – Jaro – Jeffrey – Riccardo - Mitchell

De 1e helft liet eigenlijk geen onderling verschil zien. Wel waren de rood/witten gevaarlijk inde counter en dat bleek al snel, want de snelle en handige Hamdi Akcay dook een aantal malen gevaarlijk achter de laatste linie. In één van die gevallen klapte de buitenspelval niet goed dicht en ging hij er als een haas vandoor.  Even voor de achterlijn speelde hij Jordi behendig uit en scoorde bij de 1e paal en kon Unal de bal uit het net vissen.

0 – 1 Voor Hellevoetsluis en we konden er weer achteraan.

Na een minuut of 25 was er een omzetting in de achterhoede en werd Lars in het centrum geposteerd en Nathy naar de rechtsbackpositie gebracht. Op de linkerkant van Hellevoetsluis lag veel ruimte en Nathy maakte daar goed gebruik van, waardoor de druk op de Hellevoetse verdediging vergroot werd.

Het spel bleef wel op en neer gaan, metname omdat Nieuwenhoorn slordig met het balbezit omging. Teveel werd er door het centrum van de verdediging gespeeld en als je dan ervaren tegenstanders treft als Haze en Mast, dan kan je er van uitgaan dat die weg vaak afgesloten is, terwijl de ruimte langs de backs vaak gemakkelijker te bespelen was. Aan ervaren spelers is er bij Hellevoetsluis geen gebrek, want met Victor den Hartog en Damiano Vaudo breng je toch aardig wat voetbaljaren in het veld.

Tot kort voor het rustsignaal was het dus wat betreft kansen zeer karig aan Nieuwenhoornzijde, echter een dieptepass op Riccardo vanaf rechts bracht hem 1 op 1 met de doelman. Deze keerde echter de bal en deze stuiterde weer uit het 5 meter gebied voor de voeten van Jaro die met een boogje de bal weer richting de doellijn bracht. Daar kwam op dat moment Rick aangestormd die beter timede als zijn tegenstander en kopte de 1 – 1 binnen. Er waren nogal wat prostesten te horen aan Hellevoetsluiszijde, want de keeper bleek na zijn redding in botsing te zijn gekomen met Riccardo. Echter het doelpunt viel een paar seconden na deze botsing en er was dus geen tijd voor scheidsrechter Callaars om daar op te reageren en ging het doelpunt dus door.

Enkele momenten later floot de scheidsrechter voor de rust.

Er werden nog geen wisselingen doorgevoerd en dezelfde elf van Nieuwenhoorn starten aan de 2e helft. Bij Hellevoetsluis werd de spits vervangen door Wouter Besters, een ervaren en balvaste aanvaller en in het verleden nog voor Nieuwenhoorn spelend.

De bedoelingen van Nieuwenhoorn waren duidelijk, want we kwamen snel uit de startblokken. Er waren meerdere aanvallen die door de defensie van Hellevoetsluis nog gepareerd konden worden en men had geluk met een volley van Remon die op de lat uit een spatte. De druk werd flink opgevoerd en Hellevoetsluis kwam steeds minder op de helft van Nieuwenhoorn. Na een minuut of 10 werden Mitchell en Lars S vervangen door Jesse en Rowan. Hierdoor schoof Remon een linie naar achteren en nam Rowan de plek op het middenveld in.

Zoals gezegd werd de druk hoger en er werden zowaar mooie snelle aanvallen uitgevoerd die voor het nodige gevaar zorgden. Wel duurde het tot de 64e minuut dat er een doelpunt viel, maar dit was wel één uit het boekje. Jesse die oprechts zijn hielen liet zien aan de linksback en vanaf de achterlijn de bal scherp voor trok op de inkomende Jeffrey. Deze liet doelman Moerland kansloos en de 2-1 voorsprong was gemaakt.

In deze fase ging het snel met de doelpuntenmachine, want inde 66e minuut maakte Jaro zijn doelpunt na een snelle aanval op een assist van Rowan. 3 – 1.

En in de 70e minuut scoorde Riccardo met het hoofd bij de 2e paal na een voorzet van Jaro. 4 – 1.

Brent, Sem en Zico die aan het warm lopen waren voor hun invalbeurt werden ingebracht voor Rick, Neil en Jaro en hierna werd de wedstrijd prima uitgespeeld en werden de 3 punten veilig gesteld. Er werd niet meer gescoord ondanks dat beide teams nog hartstochtelijk wilden aanvallen.

Door deze overwinning is Nieuwenhoorn herfstkampioen, maar dan wel op doelsaldo. RVVH won zijn uitwedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen en wel met 0 – 2 en kwam hierdoor op gelijke hoogte in wedstrijdpunten. Het doelsaldo is in het voordeel van Nieuwenhoorn. +33 tegenover +24 van RVVH.

Een mooie afsluiting van de 1e seizoenshelft en met DJ EEG in de kantine en een 4 – 0 overwinning van NH1 op Smitshoek werd het nog een gezellige middag. Mooi om te benoemen was dat de spelers en begeleiding van Hellevoetsluis nog tot het einde toe een topbijdrage leverden aan de muzikale afsluiting. Chapeau.

VV Nieuwenhoorn 2 en O23 gaan zich voorbereiden op een trainingskamp in Benidorm van 12 t/m 15 januari.

De training wordt weer aangevangen op dinsdag 3 januari en er is nog een oefenwedstrijd op 7 januari thuis tegen Zuidland 2.

Namens VV Nieuwenhoorn 1, 2 en O23 wensen wij alle leden, vrienden en vrijwilligers fijne feestdagen en een voorspoedig 2023.