3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Wat voor de winterstop allemaal lukte v.w.b. punten vergaren, gaat na de winterstop wat moeilijker. Dit heeft uiteraard zijn redenen. Er werd verloren van Smitshoek, RVVH en Neptunes Schiebroek(Carnavalsweekend en dan weet je het wel), gelijk gespeeld tegen Zwaluwen Vlaardingen en 1 winstpartij tegen MVV’27.

We waren op de ranglijst voorbij gestreefd door Spirit en Poortugaal en het contact met RVVH waren we kwijtgeraakt. Met het vooruitzicht dat we thuis tegen Spirit moesten en volgende week uit naar Poortugaal zette wel wat druk op de ketel. We willen niet dat we de 2e helft van het seizoen om niks meedraaien. We willen wel uitzicht op een prijsje, zeker gezien de voorsprong van 9 punten op de grote middenmoot.

We hadden de uitwedstrijd tegen Spirit dan wel met 0-3 gewonnen, maar het bleek dat Spirit gaande het seizoen wel zijn winstpartijtjes pakte en dus boven ons op de ranglijst waren komen te staan.

We hadden een paar tegenvallers te noemen. Rowan had te veel last van een blessure en Jaro had nog naweeën van koorts. Toch konden we een aardig team in elkaar knutselen.

Na de verregende en besneeuwde vrijdag stond er op zaterdag een heerlijk zonnetje in Nieuwenhoorn en gingen we om 12.00 uur van start met de volgende opstelling:

Thijs – Brent – Lars S – Jordi – Rick – Nathy – Sem – Tim – Remon – Neil – Jeffrey. Mitchell, Pepijn en Nick waren de verse wisselspelers. Bij afwezigheid van onze vaste- en zeer gewaardeerde assistent-scheidsrechter Tom Dolk(ziek) stond als vervanger Lars van de Lely klaar, die door een blessure zelf niet in staat was om in actie te komen.

De wedstrijd begon enigszins voorzichtig van beide kanten, maar toch waren er in het begin de 1e kansjes voor ons te bewonderen. Na goed doorzetten van Tim kreeg hij de bal scherp voor het doel, waar Neil bij de 2e paal net een teenlengte te kort kwam om te scoren. We gaven in de beginfase geen kansen weg. Achterin stond de verdediging sterk en hadden we controle op de aanvallers. In de 7e minuut even een vervelend moment, waarbij Tim net te laat ingreep en een speler van Spirit ten val bracht. Dit leverde hem terecht een geel kartonnetje op en met alle excuses van Tim kon de speler van Spirit niet verder. Ze hadden uiteraard wel een vervanger, maar deze werd in de rust ook weer vervangen. Maar dit even terzijde.

We kwamen naarmate de 1e helft vorderde steeds dreigender bij het doel van Spirit. De verdediging van Spirit had moeite met de snelle aanvallers. Dat was ook al in de 1e wedstrijd gebleken. Het sterke middenveld met Nathy, Tim en Sem wonnen veel duels door kort en strak te dekken. Thijs maakte een zekere indruk in zijn 5 meter gebied en dat gaf ook rust voor de verdediging. Het spel ging op en neer en beide teams deden niet voor elkaar onder.

In de 32e minuut speelde Rick de bal mooi diep naar Neil die de keeper testte, maar deze kwam als winnaar uit de strijd en dit leverde een hoekschop op. Deze werd door Jeffrey kort achter de 1e paal gelegd, waarbij de bal in de scrimmage door Nathy tot doelpunt werd verwerkt. 1 – 0.

We borduurden hierop voort en in de 38e minuut werd na een onderschepping op het middenveld een mooie steekpass van Jeffrey op Neil gegeven. Neil dook vanaf links achter de verdediging en uiteraard gaat dan de vlag van de assistent-scheidsrechter omhoog. De scheidsrecht besloot echter om door te laten spelen. De keeper van Spirit was echter eerder bij de bal dan Neil, maar liet op onverklaarbare wijze de bal enigszins half onder zijn lichaam liggen, waarna Neil de bal aan tikte en vrij door kon lopen en de bal in het lege doel te tikken.

Er waren flink wat protesten en de assistent-scheidsrechter van Spirit bleef met de vlag omhoog staan, maar de leidsman bleef ook na overleg bij zijn standpunt en keurde de treffer goed. 2 – 0.

Dit werd ook de ruststand.

Het begin van Spirit na rust was stormachtig te noemen en we moesten alle zeilen bij zetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Spirit kwam meerdere keren dreigend voor het doel, maar Thijs kon in eerste instantie onheil voorkomen. Toch kreeg Spirit in de 49e minuut een strafschop. Thijs kreeg een op het oog gemakkelijke vangbal naar zich toegeschoten, maar in plaats van te klemmen hield hij de bal tegen en viel de bal iets te ver voor hem, waarna een speler van Spirit er als de kippen bij was en Thijs wilde passeren. Thijs tikte de speler aan en de scheidsrechter gaf een terechte strafschop. Deze werd echter niet sterk ingeschoten, waardoor Thijs zijn foutje goed kon maken en de bal weer in zijn bezit had.

In de 1e helft was de prima spelende Brent licht geblesseerd geraakt aan zijn enkel en maakte dus in de 2e helft ook nog minuten, maar hij gaf aan toch gewisseld te moeten worden. Mitchell werd zijn vervanger en daardoor moest er wat geschoven worden. De prima op het middenveld acterende Nathy nam de rechtsbackpositie over en de middenlinie zakte een positie. De druk van Spirit nam na de gemiste strafschop niet echt af en we moesten ons op de counter concentreren. Deze mogelijkheden waren er regelmatig, maar de vermoeidheid begon een beetje toe te slaan, waardoor het in de 65e minuut noodzakelijk was om de van een blessure terug gekeerde Remon te vervangen door Pepijn. Pepijn had in de wedstrijd tegen Neptunes al van zich laten spreken door te scoren en dat lukte hem in deze wedstrijd ook. In eerste instantie moest hij als rechterspits samen met de ploeg nog flink aan de bak om de aanvallen van Spirit tegen te houden. Toch kwam aanvallend zijn moment in de 83eminuut. Met een ingooi vanaf de rechterkant van het veld, verplaatste Mitchell de bal helemaal over naar de linkerkant naar Tim die vervolgens Pepijn aanspeelde. Deze passeerde vanaf links zijn directe tegenstander en vanaf een meter of 18, onbereikbaar voor de keeper, krulde hij de bal mooi in de verre hoek. 3 – 0.

Met deze goal werden de 3 punten wel veiliggesteld.

Toch kwam Spirit nog even terug, want met een scherpe voorzet vanaf rechts achter de laatste linie wist de aanvoerder bij de 2e paal er nog 3 – 1 van te maken. Gezien de arbeid en drive die Spirit de 2e helft aan de dag legde was dit zeker verdiend.

Het slotakkoord was echter voor Jeffrey die na 2 assists zijn eigen doelpuntje meepikte. Vanaf rechts dribbelde hij naar binnen en na het passeren van 2 spelers schoot hij de bal van buiten de 16 puntgaaf in de rechterkruising en bekroonde daarmee zijn goede spel. Een dik compliment aan het elftal dat na een mindere start na de winterstop met overtuiging en inzet de 3 punten thuis hield.