Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Na de goede start van de competitie tegen MVV’27 hoop je altijd dat het zelfvertrouwen voldoende is opgekrikt en dat er een goed vervolg komt in de daaropvolgende wedstrijd. Zwaluwen Vlaardingen werd de volgende tegenstander en de enige wetenschap was dat zij ook de 1e wedstrijd hadden gewonnen. Geen voorinformatie deze keer en dat bleek ook in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Het werd een beetje aftasten van beide teams. De opstelling was als volgt:

Tom wederom op doel en de achterhoede met Lars S, Jordi, Remon en Rick. Het middenveld werd bezet door Zico, Tim en Jaro. De voorhoede bestond uit Jeffrey, Riccardo en Mitchell.

De bank werd bezet door Nick, Brent, Bas, Rowan en reservedoelman Lars L.

Zoals gezegd werd er van beide kanten wat voorzichtig gespeeld, maar was het Zwaluwen die een eerste mogelijkheid creëerde. Uiteindelijk een prooi van Tom en in het vervolg van de wedstrijd bleek dat Nieuwenhoorn een maatje te groot bleek voor Zwaluwen.

In de 13e minuut werd een mooi indraaiende pass van Jeffrey naar de diepgaande Riccardo gegeven die vervolgens een boogballetje gaf op de mee sprintende Jaro die met zijn hoofd de 1-0 op het scorebord zette.

Het vervolg van de 1e helft gaf een beeld van een aardig meevoetballend Zwaluwen, maar een zeer effectief Nieuwenhoorn. De felheid van vorige week zat er wederom in en er werden veel aanvallen van Zwaluwen onderschept en afgebroken en omgezet in gevaarlijke counters.

In de 18e minuut een foutje van de doelman van Zwaluwen, een verkeerde inspeelpass, werd onderschept door Jeffrey en deze soleerde vanaf rechts de 16 meter in en scoorde beheerst bij de 1e paal. 2 – 0 en de 1e tekenen van een grote uitslag begonnen zich te vormen, gezien de mogelijkheden die er daarvoor al geweest waren. Het veld werd goed breed gehouden door de beide buitenspelers Mitchell en Jeffrey en de daar liggende ruimte werd veelal goed gebruikt. Rick en Lars S kwamen met regelmaat buitenom en legden hierdoor veel druk op de verdediging van Zwaluwen.

De immer sleurende Riccardo gaf de verdediging van de tegenstander wederom een moeilijke middag en Jaro maakte daar handig gebruik van. Hij kwam regelmatig over Riccardo heen en in de 29e minuut verzond Riccardo, losgekomen van zijn directe tegenstander, een mooi steekpassje op de diepgaande Jaro, die oog in oog met de doelman geen fout maakte en de 3 – 0 op het scorebord toverde.

Niet veel later had Jaro zijn 3e goal kunnen maken, maar nu greep de doelman met zijn voet vakkundig in.

Zoals gezegd combineerde Zwaluwen best aardig als team, maar de verdediging en het middenveld

van Nieuwenhoorn was elke keer goed bij de les en Tom kon de meeste aanvallen als keeper prima pareren. Het middenveld met Tim en Zico speelde zeer scherp en solide, waardoor de aanval alle mogelijkheden kreeg om richting het doel van de tegenstander te gaan. De ruststand was 3 – 0, maar met enige zorgvuldigheid in de eindpass had de stand net als vorige week hoger kunnen zijn.

De 2e helft werd begonnen met dezelfde elf spelers. In de 52e minuut werd reeds de 4 – 0 gescoord en wel door Jeffrey. Hij ontving de assist van Jaro, die wederom met een mooie steekpass door Riccardo de diepte in was gestuurd. Toch weer een mooie, met snelle combinaties, uitgevoerde aanval.

Even later werd uit een afgeslagen hoekschop opnieuw de bal voorgegeven en verscheen Rick vrij voor doel, echter verdween de vrije kopkans tegendraads net voorlangs. Rick was er eigenlijk een beetje beduusd van en besefte dat hij hier een uitgelezen mogelijkheid om als verdediger te scoren had laten liggen. Rick, die pas nog wat last van zijn knie had ondervonden werd in de 60e minuut uit voorzorg gewisseld voor Brent.

Remon begon als centrale verdediger steeds vaker door te schuiven, aangezien Jordi, Lars en Brent de aanvallers goed onder controle hadden. In de 65e minuut onderschepte Remon een bal op het middenveld en ging vervolgens richting de 16 meter van Zwaluwen. Vervolgens ging hij de combinatie aan met Riccardo en kon hij met de bal de 16 meter binnen gaan. Mitchell zette een blok, waardoor Remon een vrije doortocht kreeg en de keeper passeerde en hiermee de stand op 5 – 0 bracht. In de 74e minuut werden Bas, Rowan en Nick ingebracht voor Lars S, Tim en Mitchell.

De aanvalsdrift verminderde niet en zelfs Tom kreeg een assist op zijn naam. Hij trapte na een redding de bal ver uit richting Jeffrey en mede door de wind schatte de verdediging van Zwaluwen deze bal verkeerd in, waarna Jeffrey oog in oog met de Zwaluwendoelman geen fout maakte. 6 – 0.

De wedstrijd liep vervolgens naar zijn eind, maar het toetje was voor Zwaluwen. Na een onoplettendheidje in de verdediging maakte de spits van Zwaluwen met een vlammend schot een prima doelpunt in de rechterkruising en liet daarmee Tom kansloos. Jammer, want het was niet nodig geweest, maar na een prima wedstrijd en een goede score kan dit wel eens gebeuren. Nieuwenhoorn 2 heeft nu 6 punten na 2 gespeelde wedstrijden de maximale score en een positief doelsaldo van 9 doelpunten.

Volgende week komt Neptunes-Schiebroek op visite. Deze hebben de 1e wedstrijd verloren van Zwaluwen en een punt gehaald tegen Barendrecht. Ze zijn van harte welkom.