Sportlaan 30 a
3299XG
MAASDAM
tel. 078-6769500

Als je bovenaan staat kan je tegenstanders treffen die niet denken aan aanvallend en intiatiefrijk voetbal, maar aan tegenhouden en schade beperken. De bus wordt voor het eigen strafschopgebied geparkeerd en de ruimtes worden erg klein. Zie er dan maar eens door heen te komen en je moet uitkijken voor een plotselinge tegenstoot.

Op zich een logische gedachte als je lager op de ranglijst staat, alleen maakt dat de wedstrijden minder leuk om naar te kijken, daar het initiatief dan maar bij 1 team ligt.

De start van de wedstrijd liet onmiddellijk zien wat de bedoeling van beide teams waren. Nieuwenhoorn in de opbouw op de helft van de tegenstander en een ingezakt en verdedigend ingesteld Binnenmaas. Met 21 spelers op de helft van Binnenmaas was het moeilijk openingen vinden in de hechte defensie. Geprobeerd werd zo veel mogelijk via de buitenkanten het doel te vinden, maar dit lukte maar sporadisch. Met een gelukje viel toch de

0 – 1. Een indraaiende hoekschop van Sem werd door de keeper opgevangen, echter toen hij op de grond viel stuiterde de bal uit zijn handen achter de doellijn.

Na dit doelpunt eenzelfde spelbeeld, echter ging het tempo in balbezit naar beneden en ontstonden er nogal wat slordigheden in de passing. Echte kansen werden er maar weinig gecreëerd. Veel duels rondom de 16 meter werden verloren en we kregen een aantal countermogelijkheden om onze oren. De verdediging moest daar wel scherp in blijven. Gedurende de 1e helft werd wel duidelijk dat we niets meer cadeau zouden kregen, gezien de herhaaldelijke vlagsignalen voor buitenspel. De leidsman gaf daar iedere keer gehoor aan. Dit kon ook niet anders, want de leidsman was onvoldoende in staat om het spel van dichtbij te volgen en zelf te beoordelen of hier wel daadwerkelijk sprake van was.

In het laatste kwartier van de 1e helft werd een opbouw op het middenveld van Nieuwenhoorn onderbroken, waarna een diepe pass volgde op de rechterkant van het veld. De aanvaller van Binnenmaas kreeg de gelegenheid om de bal ver bij de 2e paal te plaatsen, waarna er onvoldoende werd uitverdedigd en de 2e aanvaller van Binnenmaas de bal hoog in het dak van het Nieuwenhoorndoel kon schieten. 1 – 1.

Hiermee werd ook de rust bereikt.

In de rust was besproken dat het tempo in balcirculatie omhoog moest en dat werd ook wel geprobeerd, maar dit wilde nog niet echt lukken. Zo kabbelde de wedstrijd richting het einde. In het laatste kwartier kwam echter een omslag in aanvallen. Het leek wel alsof toen pas het besef kwam dat er een periode te winnen viel. Het tempo in de balcirculatie ging omhoog en er ontstonden gaten in de hechte defensie van Binnenmaas. De spelers van Binnenmaas konden op dat moment het tempo niet meer bij benen en schoten elke bal die maar in de buurt kwam lukraak weg. Eerst al een diepe pass op Riccardo die de doelman passeerde en ogenschijnlijk aangetikt werd, waarbij het vermoeden was dat dit een strafschop zou moeten zijn. De leidsman stond echter op een dusdanige afstand van de situatie dat hij deze beslissing niet aandurfde en door liet spelen.

Een paar minuten voor tijd ontstond er een mooie snelle aanval vanaf rechts naar het centrum van de aanval en het was Jaro die met een precieze steekpass, door een vol strafschopgebied, de doorgelopen Remon bediende, en deze de doelman passeerde. Het geluk was echter van korte duur, daar het inmiddels bekende vlagsignaal en het fluitje van de leidsman wederom roet in het eten gooiden, terwijl van buitenspel geen sprake was. Het was frustrerend te noemen., daar achteraf bleek dat dit doelpunt voldoende was geweest voor het winnen van de 1e periode.

Vervolgens floot de leidsman na precies 45 minuten af en had Binnenmaas een puntje gewonnen en wij er 2 verloren. RVVH is de 1eperiodewinnaar geworden, want deze won met 1-2 van Neptunus.