3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

En alweer prachtig weer op een zonovergoten sportpark Nieuwenhoorn. Het lijkt de laatste tijd gewoonte te worden. De dikke jassen hoeven nog steeds niet tevoorschijn gehaald te worden.

Tegenstander Nieuwerkerk stond te boek als een stugge tegenstander, maar wel 10 punten minder op de ranglijst dan Nieuwenhoorn. Tijdens de wedstrijd kwam dat stugge duidelijk in beeld, want Nieuwenhoorn had duidelijk moeite met het verdedigende en kort dekkende Nieuwerkerk. Wel werden er kansen gecreëerd en daar had in de 1e helft best een keer gescoord mogen worden. Nieuwenhoorn mocht naar hartenlust aanvallen, maar de tegenaanvallen van Nieuwerkerk mochten er ook wel zijn en Unal had een aantal reddingen nodig om zijn doel schoon te houden.

Nieuwerkerk speelde in een 1-5-3-2 formatie en het verdedigende 5-tal was van de nodige lengte voorzien en je zou zeggen dat we met een aantal behendige spelers, zoals Neil, Mitchell, Remon en Jaro, daar tussendoor moesten kunnen spelen. Desondanks lukte het ons, mede door de korte dekking, maar ook onzorgvuldige steekpasses, niet om te scoren. Het werd een 1e helft waar een hoog tempo gespeeld werd, en waarbij het middenveld bestaande uit Ferani, Tim en Jaro veel meters moesten maken, doordat Nieuwerkerk bij een onderschepping direct met lange ballen de diepte zocht op hun 2mans voorhoede. Zoals gezegd was Nieuwerkerk met de counter gevaarlijk en moest de verdediging bestaande uit Brent, Nathy, Jordi en Bas goed geconcentreerd blijven. De 1e helft eindigde zoals deze begon met een ruststand van 0-0. Dit was voor Nieuwenhoorn even een nieuw fenomeen dit nog prille seizoen, maar we gingen na een goed overleg de kleedkamer uit voor de 2e helft. Geduld, dan zou het goed moeten komen.

Nieuwerkerk kwam met nieuw elan ut de kleedkamer en ging zowaar in een nieuwe formatie 1-4-4-2 spelen om meer druk op ons middenveld te leggen. Nieuwenhoorn had het daar in het begin wel even lastig mee, maar naar gelang de 2e helft vorderde kwam er weer een omslag en kregen we meer grip op het spel. Halverwege de 2e helft werd Lars S ingebracht voor Brent en Zico voor Mitchell.

Toch lukte het ons niet om een goaltje te pikken en dan zal je net zien dat er een doelpunt valt uit een dood spelmoment. Er werd door een speler van Nieuwenhoorn een overtreding gemaakt aan de zijlijn en de vrije trap van Nieuwerkerk viel in de 16-meter, na wat gekluts, voor de voeten van een Nieuwerkerkspeler die betrekkelijk eenvoudig van dicht bij zijn doelpunt kon maken. Dit was voor Nieuwenhoorn even een tegenvaller en dit betekende maar 1 ding. Aanvallen en de druk op voeren. Naarmate de wedstrijd naar zijn einde liep werd Lars de Wit ingebracht voor Bas, om als extra aanvaller vanaf de zijkant nog wat te kunnen bewerkstelligen. Nieuwenhoorn probeerde door te blijven combineren de weg naar het doel te vinden en uiteindelijk werd in blessuretijd Neil gevonden die met een mooi boogballetje over de verdediging heen Jaro wist te vinden die met precisie en zelfvertrouwen de bal langs de Nieuwerkerkdoelman plaatste en de zeker wel terecht 1-1 scoorde. Nog geen minuut later maakte scheidsrechter Ait Ali Yahia een einde aan de wedstrijd. De teleurstelling droop van de Nieuwerkerkspelers af. Bijna was Nieuwenhoorn een pootje gelicht. Echter door geloof, hard werken en veel inzet werd dan toch een verdiend punt binnen gehaald. Eerlijk is eerlijk, we hadden na de promotie van vorig jaar niet direct gedacht aan deze positie, want nog steeds staan we op de 1e plaats, echter hebben we gezelschap gekregen van RVVH die een dikke 5-0 overwinning behaalde op concurrent Hellevoetsluis. Deze lijkt even af te haken voor de 1e periode. Volgende week de uitwedstrijd tegen Binnenmaas. Binnenmaas behaalde uit de eerste 5 wedstrijden 1 punt, maar lijkt na 2 gewonnen wedstrijden op rij de weg naar boven gevonden te hebben.