Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

Na de 4-1 winst van vorige week op Spirit was het noodzakelijk om de wedstrijd van vandaag tegen Poortugaal ook om te zetten in winst. Dan zouden we mooi in het spoor blijven van Spirit en RVVH en op de ranglijst de tegenstander van vandaag passeren. Poortugaal had vorige week de 2e periode gewonnen na een voortreffelijke serie en weet dat men nog een toetje heeft via de nacompetitie.  Soms treedt na het winnen van zo’n prijs nog wel eens gemakzucht op in de volgende wedstrijd, maar daar bleek vandaag niks van.

Poortugaal heeft er alles aan gedaan om te winnen en speelde zeer bevlogen, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg om Nieuwenhoorn van de winst af te houden.

De opstelling was als volgt: Unal – Nathy – Lars S – Jordi – Rick – Zico – Tim – Neil – Jeffrey – Remon – Lars O.

Vanaf start lag het tempo hoog en probeerde Poortugaal zijn wil aan ons op te leggen en gelukkig werden we hierdoor snel in de wedstrijd geholpen. Iedere speler was scherp vanaf het begin. Er werd met name van de backs Nathy en Rick het uiterste gevraagd om de snelle en behendige buitenspelers bij het 16 meter gebied vandaan te houden.

Op het middenveld werden verbeten duels om de bal uitgevochten en het leek wel op de beginfase van Ajax- Feyenoord, welke een dag later gespeeld werd. Er werd echt strijd om de punten geleverd en de gemoederen liepen zo nu en dan hoog op. Scheidsrechter Meijer kreeg een moeilijke wedstrijd te leiden, maar op een paar discutabele momenten voor beide zijden na floot hij verder een prima partij.

Zoals gezegd waren de beide buitenspitsen van Poortugaal aardig op dreef en in de 19e minuut kwamen zij via de rechteraanvaller op voorsprong. Hij ging met de spits een snelle combinatie aan en passeerde met een schot in de korte hoek onze doelman Unal en zette hiermee Poortugaal op een 1 – 0 voorsprong.

De beide elftallen waren goed aan elkaar gewaagd en aan beide kanten ontstonden gevaarlijke kansen. Met een snelle counter van Nieuwenhoornzijde brak Lars O achter de linies door en tijdens de gang richting de 16 meter werd hij aangetikt en kwam ten val. Door de snelle omschakeling kwam de heer Meijer echter nog vanaf de Nieuwenhoornhelft en was dit moment hem ontgaan. Hierdoor ontstond wat commotie bij Nieuwenhoorn, waardoor er een gele kaart aan Tim werd uitgereikt.

Kort voor rust kenterde de score, want in de 40e minuut verzond Lars S een strakke verre pass over rechts naar de diepgaande Neil die vervolgens vanaf rechts de bal voor het doel bracht. Jeffrey nam de bal aan, maar werd daarbij in de rug gelopen, waarna de scheidsrechter de bal terecht op de stip deponeerde. Jeffrey greep zelf zijn kans vanaf de stip en bracht de stand weer in evenwicht. 1 – 1.

En voor de rust werd de 1 – 2 nog op het scorebord geplaatst. In de 44e minuut pikte Remon zijn doelpuntje mee. Wederom was het Neil die vanaf rechts de bal naar Jeffrey speelde die vervolgens door de verdediger onder druk werd gezet, maar door een gelukje belandde de bal voor de voeten van Remon die zich niet bedacht en van korte afstand de keeper passeerde in de rechterbenedenhoek.

Vervolgens brak de rust aan en kregen beide teams de broodnodige rust. Het was een zeer enerverende 1e helft geweest.

In de 2e helft een onveranderd beeld. Beide teams knokten voor wat ze waard waren en het uiterste werd van de verdedigingen gevraagd. Het tempo bleef onveranderd hoog en naarmate de 2e helft verstreek kwamen de 1e vermoeidheidsverschijnselen bij een aantal spelers naar boven, maar de inzet en strijdvaardigheid bij beide teams bleef hoog. Met regelmaat ontstonden er voor beide doelen kansen. Poortugaal veelal via de buitenspitsen en Nieuwenhoorn wat meer in de tegenaanval. Uit één van deze aanvallen kreeg Nieuwenhoorn een hoekschop te nemen. Jeffrey draaide de bal met links naar de 1e paal, waar Tim de bal door kopte. De bal stuiterde voor het doel op en de ingelopen Rick deponeerde de bal met zijn hoofd achter de doelman. 1 – 3.  Poortugaal was hierdoor even van slag, want binnen 5 minuten had Nieuwenhoorn de winst veilig kunnen stellen. In korte tijd werden er 3 vlijmscherpe counters geplaatst, waarbij Lars O vanaf rechts vrij voor de doelman kwam en de doelman probeerde te passeren, terwijl Remon en Jeffrey beide vrij voor het doel kwamen. Even later dezelfde situatie, alleen was het Jeffrey die de doelman probeerde te passeren terwijl Neil vrij voor het doel kwam. Beide keren was de Poortugaal doelman hen de baas. Nog geen minuut later knalde Neil vanaf een meter of 12 snoeihard tegen de onderkant lat, waarna de bal weer het veld in stuiterde. Wel ging Lars O nog een keer diep en werd als doorgebroken speler onreglementair tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Meijer toonde zeer coulant de gele kaart met de opmerking dat hij de overtreding an sich geen rood waard vond, maar ja als je fluit voor overtreding dan maakt het niet uit hoe, maar bij een doorgebroken speler die direct een doelkans ontnomen wordt hoort er een rode kaart gegeven te worden. De gegeven vrije trap leverde eveneens geen resultaat op.

Hier had de nekslag geplaatst kunnen worden, maar door het missen van deze kansen en het uitblijven van de rode kaart bleef Poortugaal in een goede afloop geloven en zette nog eens extra aan. Een minuut of 15 voor tijd werden Mitchell en Jaro ingebracht voor de moegestreden Zico en Lars O.

Vervolgens ontstonden er meerdere hachelijke situaties voor het Nieuwenhoorndoel, maar tot aan de 83e minuut hielden Unal en zijn verdediging stand. Toen viel ondanks de werklust, strijdvaardigheid en onverzettelijkheid van Nieuwenhoorn de verdiende 2 – 3 voor Poortugaal. In een scrimmage viel de bal voor de voeten van een Poortugaal speler die vernietigend uithaalde waarbij Unal de bal nog raakte maar hem niet kon verwerken. Het bombardement op het Nieuwenhoorndoel hield vervolgens nog even aan en Unal pakte nog een 100 procent doelkans, maar uiteindelijk bleef de stand van 2 -3 op het scorebord staan en werden de punten snel in de tas gedrukt en meegenomen naar Nieuwenhoorn. Sneu voor Poortugaal, maar voor elke toeschouwer was het een waar spektakel, waarin er 90 minuten van spanning waren. De scheidsrechter Meijer toonde deze wedstrijd nog een gele kaart aan Rick en aan 3 spelers van Poortugaal.

Dinsdagavond treffen beide teams elkaar weer, maar dan voor de beker op het Nieuwenhoorncomplex.