Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Na 2 belangrijke overwinningen tegen hooggeplaatste teams als Spirit en Poortugaal moest er afgelopen zaterdag tegen FC Oudewater aangetreden worden. FC Oudewater heeft het lastig in de competitie en bivakkeert op een 12e positie met in haar kielzog Zwaluwen en Neptunes-Schiebroek. De uitwedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 0-4 en met een gunstige uitslag in de wedstrijd Spirit – Poortugaal zou de 2eplaats wel eens terug veroverd kunnen worden.

Het werd een middag met een nipte overwinning. Er stond een harde wind over de lengte van het veld, waar we de 1e helft van mochten profiteren. Binnen 10 minuten lag de 1 – 0 in het netje, wat na 90 minuten ook de eindstand bleek te zijn.

De verkregen hoekschop werd laag ingespeeld op Remon, die de bal naast zich op Neil speelde. Neil plaatste een mooie boogbal richting de 2epaal, waar de bal, misschien als voorzet bedoeld, gewoon in het hoekje viel.

Oudewater beperkte zich de 1e helft, tegen de wind in, tot verdedigen wat hen goed lukte, want we kwamen niet verder tot rondspelen rond het strafschopgebied. Daar er veelvuldig balverlies werd geleden in de kleine ruimtes werd er door Oudewater geprobeerd te counteren, maar dit leverde hen geen resultaat op. Zo werd dan de rust bereikt.

We bereidden ons in “de rust voor op de “storm” Oudewater die zou moeten komen nu ze de wind mee zouden hebben. Deze kwam niet echt. Ze speelden hetzelfde spel als tegen de wind in. Voor het eigen strafschopgebied wachten op een countermogelijkheid. Deze ontstonden er dan ook wel, maar de keren dat ze in de buurt van onze doelman kwamen ontstonden uit dode spelmomenten. Ondanks dat er meerdere lange mannen in de buurt van Thijs verschenen, ontstond er echter maar 1 maal een doelrijpe kans, maar deze werd door de Oudewaterspeler slecht geraakt, waardoor Thijs deze makkelijk kon oppakken. Dat we zelf niet meer scoorden kwam grotendeels omdat we niet genoeg in staat bleken om de muur te slechten en als we dan een keer door de linie braken werd er “buitenspel” gegeven, waar de scheidsrechter in mee ging.

Afijn, 3 punten in de tas en de wedstrijd maar gauw vergeten. Wel zijn we door de overwinning van Poortugaal tegen Spirit op doelsaldo weer naar de 2e plaats geklommen.

Opstelling: Thijs – Nathy – Lars S – Jordi – Rick(‘45 Brent) – Zico(’72 Mitchell) – Tim – Neil – Lars – Remon – Jaro(’72 Tim K).