Nieuwenhoorn 2 wint 1ste competitie wedstrijd in de reserve 1ste klasse. - v.v. Nieuwenhoorn

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuwenhoorn 2 wint 1ste competitie wedstrijd in de reserve 1ste klasse.

MVV '27 2

0 - 4

Nieuwenhoorn 2

Competitie

1e klasse B

Datum

24 september 2022 11:30

Scheidsrechter

M. de Waard

Accommodatie

Sportpark De Commandeur
Doelpad 2
3155AE
MAASLAND
tel. 010-5926251

Met een druilerig regenbuitje werd er afgereisd(met omleiding ivm de afsluiting van de A20) via de A4 en Schipluiden naar Maasland, alwaar de thuisploeg van MVV’27 2 gretig op onze aankomst zat te wachten.

Vorig seizoen in de bekerpoule werd er nog redelijk overtuigend van Nieuwenhoorn gewonnen.

De schrijver van dit stukje zag bij het betreden van het complex “De Commandeur” het elftal in de bestuurskamer zitten en aandachtig luisteren naar de wedstrijdbespreking van de coach.

Met een pittige tactische bespreking in de kleedkamer gingen MVV’27 en Nieuwenhoorn exact om 11.30 uur onder de bezielende leiding van de heer De Waard de strijd aan en werd deze overtuigend met 0 – 4 gewonnen en dit had meer kunnen zijn.

Dat de strijd bij Nieuwenhoorn aanwezig was bleek wel, want er werd op 1 schot na en een kleine scrimmage in de 16-meter, aan het einde van de wedstrijd, geen kans weggeven.

De verdedigende taken werden goed uitgevoerd en volgens plan werd de tactiek goed ingevuld.

De spelers van MVV’27 waren fysiek aardig uit de kluiten gewassen, maar zij hadden zichtbaar moeite met de snelle en felle spelers van Nieuwenhoorn.

Tom als sluitpost en Brent, Lars S, Remon en Bas als verdedigende linie bleken prima in staat om de grote spitsen van het doel weg te houden. Op het middenveld speelde Zico als controleur een prima wedstrijd en onderschepte veel afvallende ballen en gaf hierop weer aanvoer op de altijd zeer beweeglijke en hardwerkende Neil en Jaro. Voorin bleken Lars O, Riccardo en Mitchell met regelmaat gevaarlijk rondom de 16 van de tegenpartij. Op de bank begonnen Tim, Nick en reservekeeper Thijs. Ook was Kevin Markies van de O19 bereid gevonden om ons te ondersteunen.

Ondanks dat we in de 1e helft een aardig overwicht hadden konden we maar moeilijk tot scoren komen, mede doordat we wat slordig waren in de eindpass, maar in de 33e minuut onderschepte Remon een diep gespeelde bal op de borst en nam deze een paar passen mee en plaatste deze over een meter of 45 op de diepgaande Lars O. Deze frommelde zichzelf de 16 meter in en via een voet stuiterde de bal pardoes over de keeper heen in de verre hoek. Niet de mooiste, maar wel een terechte voorsprong. 0 – 1.

Even later toch een gevaarlijk schot van de linkerspits die met de bal aan de voet naar binnen trok en Brent even het nakijken gaf en een gevaarlijke krul afleverde richting de verre hoek, maar deze ging toch nog een klein metertje naast. Het leek vanaf de bank gezien misschien gevaarlijker dan het was.

Met een 0 – 1 voorsprong gingen we vervolgens de rust in. Tim werd in de rust ingebracht voor de licht geblesseerde Mitchell. Tim ging op 8, Neil op 10 en Jaro ging hangend op links spelen.

We kwamen scherp de kleedkamer uit en als we enigszins zorgvuldig waren geweest had het binnen 5 minuten al 0 – 3 kunnen staan. Het middenveld onderschepte een aantal laag ingespeelde ballen van MVV’27 en gingen vol in de aanval, echter de scherpte en nauwkeurigheid ontbrak om echt gevaarlijk te worden. Echter niet getreurd, want we gaven ook niets weg.

Het duurde tot de 62e minuut voordat er weer gescoord werd, maar het was wel een beauty. We kregen op een meter of 20 een vrije trap en deze werd door Lars O strak en precies in de rechterbovenhoek geplaatst. De keeper van MVV’27, hun beste speler vandaag, kon er met zijn hand net niet bij, ondanks dat hij met een prachtige snoekduik in de goede richting ging. 0 – 2 gaf het scorebord aan en we gingen op dezelfde voet verder. Er werd door geen enkele speler verzaakt en de druk op MVV’27 bleef hoog, waardoor ze niet aan voetballen toe kwamen en langzamerhand bij hen de moed op nog een goed resultaat weg zonk. Vooral het middenveld werkte hard en onderschepte vele ballen, waarna de tegenaanval al snel kon worden ingezet. De hardwerkende spits Riccardo had het wel verdiend om een doelpuntje mee te pikken, maar de voorzetten op hem waren meestal net niet goed genoeg of hij werd wel eens over het hoofd gezien.

In de 71e minuut kwam Brent via rechts over Lars O heen en kreeg de bal mooi mee naar de achter lijn. Hij passeerde daar de linksback en gaf een strakke voorzet naar de eerste paal. De inglijdende verdediger toucheerde de bal net voordat de keeper deze kon onderscheppen en de bal verdween tussen de palen. 0 – 3 en de schrijver kent de goal toe aan Brent daar zijn actie het aanzien meer dan waard was.

Vervolgens werd de nekslag in de 74e minuut toe gediend. Lars O maakte zijn zoveelste actie vanaf de rechterkant de 16 meter in en speelde bij de 2e paal de meegekomen Jaro aan die vervolgens beheerst de 0 – 4 binnen tikte. MVV’27 probeerde nog wel met hoge ballen onze laatste linie te verschalken, echter werden deze veelal weg gekopt door Lars S of Remon of plukte Tom de ballen uit de lucht. Op het eind van de wedstrijd kreeg Riccardo nog een vrije loop vanaf de middenlijn naar het doel van MVV’27, maar hij was zo kapot van de vele loopactie’s en het druk zetten dat hij zich verslikte in een verdediger die net op tijd bij hem was. Een doelpuntje was hem gegund, echter het mocht niet zo zijn. Dat komt op zeker goed.

Vervolgens kwamen Kevin en Nick nog in het veld voor Brent en Jaro om de winst over de streep te trekken. Vanuit het schrijven van MVV’27 werd er gezegd dat ze de 2e helft zoek gespeeld waren. Absoluut!

Tevens een compliment aan de leidsman De Waard, die een prima wedstrijd floot.

Of dit nu echt de offday van MVV’27 was of dat wij zo strijdvaardig en goed speelden laat ik in het midden, maar dat de mindset en de tactiek klopte, daar valt geen speld tussen te krijgen. Volgende week thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen. Een voor ons onbekende tegenstander en dat betekent dat we weer met dezelfde flair en geestdrift de wedstrijd in moeten gaan. Een groot compliment aan de spelers voor wat betreft de 1e competitiewedstrijd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!