NIEUWERKERK AD IJSSEL
tel. 0180-313812

Het natte gladde kunstgrasveld 4 zorgde voor problemen bij het spel van Nieuwenhoorn. In de thuiswedstrijd speelde Nieuwerkerk zeer defensief, maar dat was vandaag wel anders. Wij hadden moeite om in balbezit te blijven doordat er veel moeite was met het gladde veld en daardoor oogde het spel zeer slordig. Wel waren we strijdlustig en toonden de wil om er het beste van te maken.

De opstelling was als volgt: Thijs – Brent – Ferani – Jordi – Rick – Nathy – Tim – Neil – Jeffrey – Remon – Jaro.

Nieuwerkerk viel naar hartenlust aan en bij elke afgeslagen aanval van ons kregen zij de gelegenheid om het ons moeilijk te maken. De snelle buitenspelers brachten veel breedte en diepte in de aanval. Vanuit de verdediging werden de ballen links en rechts de diepte ingegooid. Het lukte ons nog niet om dit te elimineren.

Na een minuut of 17 lag daar de 1-0 achter Thijs. Een snelle tegenstoot bracht de rechtsbuiten vrij voor het doel van Thijs en hij passeerde hem in de korte hoek. Een tegenvaller voor Nieuwerkerk was wel dat de doelpuntenmaker direct gewisseld kon worden, want hij blesseerde zichzelf. Na dit doelpunt zwijnden we nog een paar keer. Nieuwerkerk kreeg nog een aantal kansen om de score uit te breiden.

Zelf kregen we buiten wat dode spelmomenten geen gelegenheid om te scoren. Maar uit 1 van die dode spelmomenten, een hoekschop, viel de bal net buiten het doelgebied en kreeg Jeffrey zijn teen ertegenaan en verdween de bal langs de keeper tussen de palen. 1 – 1.

Vervolgens viel Brent geblesseerd uit met een probleempje in de hamstring. Lars S die net gearriveerd was en uit de nachtdienst kwam, kon onmiddellijk aan de bak. Er werd wat geschoven in de opstelling. Lars naast Jordi in het centrum, Nathy naar de positie van Brent en Ferani schoof door naar het middenveld. Verder ging Neil naar de spitspositie om meer diepte te creëren, ging Remon naar links en kwam Jaro op 10 te spelen. De trainer had het gevoel dat daarmee de balans in het elftal beter zou worden.

Ons spel in de 1e helft bleef echter net als het weer, niet om aan te gluren. Wel werd er hard gewerkt en de nodige duels uitgevochten. Gunstig voor ons was dat met deze stand de rust aanbrak.

In de kleedkamer werd de vervolgtactiek besproken en begonnen we na de thee aan de 2e helft.

We kregen iets de wind mee en dat bracht toch enigszins verlichting. We kregen wat meer controle, maar we moesten wel alert blijven, want de spelers van Nieuwerkerk spaarden zichzelf en ons niet.

Doordat Nieuwerkerk bleef drukken ontstonden er counterkansen, maar in het eerste deel van de 2e helft speelden we dit niet goed uit, totdat Neil goed diepging en de bal in de loop mee kreeg en met een geniepige stift de doelman in de verre hoek passeerde. De bal toucheerde de binnenkant van de paal en viel stil tegen het net.

1 – 2. Dit leverde wat lucht en zelfvertrouwen op. Met nog een kwartier op de klok werden Zico en Mitchell ingebracht voor Rick en Jaro. Het werd nog wel billen knijpen, want Nieuwerkerk zorgde met de nodige wissels en strijd nog voor enkele moeilijke momenten voor het doel van Thijs, maar deze hield zijn doel mooi schoon. Kort voor het einde van de wedstrijd volgde dan de beslissing. Nieuwerkerk was bezig met een aanval, maar verspeelde op onze helft de bal en het was Remon die het oog al heel de tijd op de doelman van Nieuwerkerk had gehouden. De doelman speelde als een veredelde ausputzer halverwege zijn eigen helft en stond dus een meter of 30 voor zijn doel. Zoals gezegd was dit Remon niet ontgaan en hij lepelde met een bekeken trap vanaf een meter of 70 de bal over de doelman en de wind deed de rest. De bal rolde langzaam over de doellijn, waardoor de beslissing in de wedstijd gevallen was. 1 – 3.

Na deze domper probeerde Nieuwerkerk het nog wel, maar de overtuiging ontbrak.

De winning mood zit er weer in. De swing van de 1e competitiehelft nog niet, maar met noeste arbeid en individuele kwaliteit komen we een heel eind. Nog 6 wedstrijden te gaan. RVVH staat soeverein aan kop met 8 punten voorsprong op de achtervolgers Nieuwenhoorn en Spirit en 9 punten op Poortugaal. Al met al blijft het in de subtop spannend. Net als in de kelder voor Neptunus-Schiebroek, Zwaluwen en Oudewater.