Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Deze zaterdag werd het een onderbreking van de competitie, want er stond een bekerwedstrijd op het programma. Het betrof een wedstrijd uit de 2e ronde. De poulewedstrijden tijdens de 1e ronde waren redelijk eenvoudig gewonnen.

DVV 2 werd met 2-8 opzij geschoven. Vervolgens werd de wedstrijd tegen Rozenburg met 5-1 gewonnen en als afsluiter werd Hellevoetsluis met 3-0 verslagen.

Dit keer dus de wedstrijd tegen de vv Brielle 2. In een eerder gespeelde oefenwedstrijd was er reeds met 3-0 gewonnen en dit zou dus een te klaren klus moeten zijn.

Dat bleek ook wel uit het verloop. Het werd uiteindelijk een 6 – 0 overwinning en dat liet dus niets aan duidelijkheid over.

In de 7e minuut scoorde Rowan al na een assist van Riccardo, die de bal in de diepte had meegekregen van Remon. Riccardo speelde zich middels een lepe actie mooi vrij in het 16 meter gebied en behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de meegekomen Rowan. 1-0

De wedstrijd ging daarna op en neer en Brielle werd eigenlijk alleen gevaarlijk als de crosspass van de centrale verdediger weer eens over de verdediging heen vloog. Al met al werd het niet echt gevaarlijk bij Tom. Deze kon betrekkelijk eenvoudig de kleine kansjes pareren.

In de 22e minuut even een tegenvaller met een geblesseerde Lars S. Voor hem kwam Zico die zijn plaats op het middenveld in nam. Hierdoor zakte Rowan terug naar de laatste linie en samen met Brent, Nathy en Viggo, met zijn 4en goed voor een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, hielden zij de aanvallers van Brielle de verdere eerste helft in bedwang.

In de 24e minuut verscheen de 2 – 0 op het scorebord. Bij een vrije trap, genomen door de doelman van Brielle, onderschepte Jesse de bal en na een slalom in de 16 meter plaatste hij de bal haarscherp richting de 2e paal waar Riccardo de bal eenvoudig voor het intikken had.

In de 36e minuut scoorde Riccardo de 3- 0 na een mooie crosspass van Brent.

Nieuwenhoorn bleef voor de rust de bovenliggende partij alleen moesten we wel scherp blijven op met name de nr 7 van Brielle, welke tot dan toe de gevaarlijkste speler bleek van Brielle. Dit lukte ook en derhalve werd met deze stand de rust bereikt.

In de rust werd Tim vervangen door Mitchell. Mitchell ging op de linkerspits positie spelen, Remon ging centraal in de verdediging naast Nathy opereren en Rowan mocht weer terug op zijn vertrouwde stek op het middenveld.

Al redelijk snel werd duidelijk dat Brielle geen bedreiging zou worden voor de Nieuwenhoornse overwinning, want in de 57e minuut werd Riccardo weer eens diep gestuurd na een mooie pass van Remon. Riccardo behield het overzicht en plaatste de bal mooi breed op de mee opgekomen Sem, die de 4- 0 aantekende.

Redelijk snel daarna in de 60e minuut werd er bij een aanval van Nieuwenhoorn een mooie redding op de doellijn gemaakt, echter was dit door de centrale verdediger van Brielle en wel met de hand, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop geven. Deze werd rustig binnengeschoten door Mitchell.

De 6-0 liet niet lang op zich wachten, want in de 65e minuut mocht Remon, een meter of 8 buiten het 16 meter gebied, een vrije trap nemen en deze draaide mooi richting de 2e paal. We hoefden echter niet zelf in te koppen. Dat deed een Brielle speler voor ons.

Hierna werd de wedstrijd een beetje grimmig en kwam de frustratie bij Brielle tot uiting. Er werden her en der wat pogingen gedaan om spelers van Nieuwenhoorn te blesseren. De scheidsrechter was op een gegeven moment dan ook genoodzaakt om een gele kaart te geven. Het bleef bij 1.

Al met al werden grote onregelmatigheden uit de weg gehouden, maar kort voor het eindsignaal ontspoorde het toch enigszins. Nick, die kort daarvoor samen was ingevallen met Lars L, maakte een mooi actie buitenom, maar werd bij de achterlijn nogal hardhandig onderuit gekegeld en belande in volle vaart tegen de reclameborden. Gevolg een dik blauw enkelgewricht en Nick een rode kaart, want hij wilde even de dader even duidelijk maken dat hij daar niet van gediend was. De manier waarop vond de scheidsrechter niet terecht en toonde hem achteraf daarvoor de rode kaart. Dat uiteindelijk tijdens deze scene de dader en diverse spelers én de grensrechter van Brielle geschoond bleven van een straf wekte wel enige verbazing.

Afijn, de jonge scheidsrechter, die het verder prima deed blies daarna snel af voor het einde en was de volgende bekerronde bereikt.

Volgende week weer een competitiewedstrijd en wel tegen Poortugaal 2. Deze staan op een 6e plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden.