Datum

13 oktober 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Een voortvarende start van de wedstrijd. Binnen 5 minuten een 2-0 voorsprong door doelpunten van Rogier Bazoer en Sander van der Ven, beiden op aangeven van Gregory Paula. Daarna volgde een aaneenschakeling van foutjes achterin. Het leverde Zestienhove een doelpunt op en temperde direct de snel ontstane verwachting dat dit wel eens een geweldige walk-over zou kunnen gaan worden.
Toch was er geen houden aan voor Zestienhove. Kevin Noordzij is niet te stuiten en maakt in een half uur tijd gehakt van de verdediging van de tegenstander. Met drie doelpunten op rij een zuivere hattrick. Ook de goed spelende Sander van der Ven scoort zijn tweede goal nog voor rust. Toch weet ondanks een paar mooie reddingen Zestienhove een tweede goal te maken.

Inmiddels is er qua spelbeeld een schifting in de teams gekomen. Je hebt een groepje spelers van beide teams dat zo rond de zestien van Nieuwenhoorn speelt en je hebt eenzelfde groepje dat zo rond de zestien van Zestienhove zit. Daartussen zit niks. Af en toe een verdwaalde speler zo lijkt het. Schiet nog een bal het veld in en de twee groepjes maken los van elkaar de 90 minuten vol.

Na rust speelt Nieuwenhoorn gelukkig weer wat compacter en kan het door doelpunten van de behendige Erenay Sinar en Kevin Noordzij (doet u mij er nog maar eentje) betrekkelijk eenvoudig uitlopen naar een “klinkende” overwinning van 8-3.

Het zal voor het tweede de grootste uitdaging zijn om ook tegen de minder met kwaliteit bedeelde teams gedisciplineerd en compact te blijven spelen. Dat aanvallers mee terug verdedigen en verdedigers aansluiten.

Volgende week geen competitiewedstrijd. Op 27 oktober hervatten we deze weer tegen MVV ‘21 in het Maasland. Laat het pondje links liggen. Letterlijk en figuurlijk graag.