Datum

9 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ervaring kan veel doen. In de eerste helft was Nieuwenhoorn tactisch de mindere, waardoor het de spreekwoordelijke deksel op de neus kreeg. In de tweede helft kreeg Nieuwenhoorn met het inbrengen van Jan Tuitel net even meer balans, ervaring en gif.

Hierdoor hebben we een vermakelijke tweede helft gehad van ploegen die elkaar niet veel ontliepen qua spelniveau.

Nieuwenhoorn had best goede statistieken deze wedstrijd, meer corners, meer duels gewonnen, meer schoten op het doel, meer kansen. Helaas minder doelpunten, en laat het voetbal daar qua resultaat nou uiteindelijk om draaien.

Nieuwenhoorn begon met een veldoverwicht en Kloetinge liet Nieuwenhoorn een beetje komen. De jongens kregen wel een lekker gevoel en steeds meer jongens gingen iets met de bal proberen. Dit lokte Nieuwenhoorn langzaam naar voren en waren de posities bij balverlies steeds slechter ingevuld. Dat was het sein voor Kloetinge om met veel lopende spelers over de verdediging heen te denderen met lange passes of steekpasses. De verdediging werd plots onrustig en Kloetinge forceerde binnen zeven minuten twee goals. In deze fase liet Kloetinge zien dat ze over goede en ervaren voetballers beschikten.

Ook Nieuwenhoorn heeft haar kansjes gehad hoor,  in het begin, maar scoren gaat ons niet gemakkelijk af.

Kloetinge had meer ervaring op het veld staan en dit betaalde zich goed uit.

De ruststand was 2-0.

In de tweede helft kwam Jan Tuitel voor Brain Smits en Ailton Lima voor Raymond Luksch. Nieuwenhoorn starte fel en speelde zeker niet slecht.

Toch kreeg het alweer een dreun te verduren door een prima counter van Kloetinge: 3-0. Toch bleven de mannen niet bij de pakken neerzitten. Ze stroopten de mouwen op, het zat er wellicht in, als je snel scoort.

Met name vanaf rechts bleven de aanvallende impulsen komen en op hoog tempo. Nieuwenhoorn kreeg een grote kans en een paar mogelijkheden. Maar het lukte weer niet, nu dan wel na goed doorzetten van Tom Sleeuwenhoek beroerde de hand van de tegenstander de bal: penalty. Jan Tuitel nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de bal tegen de touwen. Kloetinge beperkte zich tot verdedigen en had het toch wel lastig, maar niet lastig genoeg om de wedstrijd uit handen te geven.

Kloetinge was de terechte winnaar vandaag, maar Nieuwenhoorn moet zichzelf realiseren dat er echt meer inzit.