Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nieuwenhoorn 2 promoveert naar de reserve 1ste klasse

20 juni 2022 20:15

Na 2 weken lang een viertal nacompetitie wedstrijden te hebben gespeeld zit het seizoen erop.
Op een zonnige en warme dag moest Nieuwenhoorn 2 na de doordeweekse winst op Barendrecht 2 (3-2) in de finale van de verliezerspoule tegen Quick Boys 3 (res. 1ste klasse A) spelen op het complex van BVCB uit Bergschenhoek.

Het was de laatste wedstrijd van het jaar en 1 van de 2 ploegen zou de laatste plek in de 1ste klasse opeisen.

De opstelling was als volgt:
Unal op de goal. Viggo, Jordi, Nathy en Justin vormde de achterhoeden. Het middenveld bestond uit Remon, Tim en Jaro. De aanvallers waren Lars, Neil en Jesse.
Nadat de wedstrijd gestart was zag gelijk een duidelijk strijdplan van Nieuwenhoorn 2. Quick Boys 3 dat aantrad in een zeer jong elftal met de gemiddelde leeftijd van 19 jaar mochten het spel gaan maken. In de beginfase was duidelijk dat Quick Boys het spel snel wilde spelen. Veel lange ballen werden er gespeeld in de richting van onze rechtsback Justin om vanuit daar de voorzet te geven of de individuele actie te maken richting het doel van Nieuwenhoorn. Dit leverde in de begin fase een aantal kansen op voor Quick boys maar Unal redde Nieuwenhoorn met een aantal goede reddingen.
Na ongeveer 18 minuten spelen kwam Nieuwenhoorn wat meer in de wedstrijd en kreeg het een paar kleine kansjes.
Na een afgeslagen cornerbal van Nieuwenhoorn was het Quick Boys dat in de omschakeling zeer effectief was en de 0-1 scoorde. Na de 0-1 bleef Nieuwenhoorn geconcentreerd en ging het opzoek naar de gelijkmaker. Quick boys verloor de bal op het middenveld nadat Jordi goed instapte. Jordi omspeelde 2 spelers en gaf een steekbal op Neil. Neil wist hier wel raad mee en dribbelde de zestien meter binnen en schoof de bal onder de keeper door en scoorde in de lange hoek de 1-1.

Na de 1-1 kreeg Nieuwenhoorn vanuit de omschakeling meerdere kansen op de 2-1 maar helaas werden deze kansen door de keeper gepakt. Het spel ging meer op en neer maar Quick Boys bleef aanzetten. Een lange bal werd op de behendige rechterspits aangespeeld. Hij dribbelde vanaf de rechterkant naar het centrum, kapte 2 spelers uit en kreeg de vrijheid om de bal te schieten en de schoof de 1-2 binnen.
Wederom een klap voor Nieuwenhoorn 2 dat op dat moment prima weerstand bood.
De kopjes bleven niet hangen en toch 5 minuten voor rust werd het 2-2. aan de rechterkant werd Jesse weggespeeld. speelde de bal in het centrum naar Remon. Remon wist wel raad met deze bal en schoof de bal via de benen van de verdediger in de lange hoek.

Nieuwenhoorn wist tot de rust de 2-2 stand vast te houden en om even op kracht te kunnen komen. De warmte speelde een grote rol op het kunstgras.

Direct na rust ging Nieuwenhoorn na een tweetal wissels (Sven voor Justin en Rowan voor Tim) vol vertrouwen opzoek naar de 3-2. Quick Boys dat in balbezit slordiger werd ging in de fout nadat de keeper een middenvelder inspeelde. Remon zette vol druk en de middenvelder verloor de bal. Lars pikte de bal op en dribbelde richting de zestienmeter. De verdediger besloot om in te stappen en Lars speelde de bal naar Remon. Remon schoot de bal naar de lange hoek maar de keeper redde de bal. De bal stuiterde naar voren en met effect rolde de bal in de goal........... Doelpunt 3-2 voor Nieuwenhoorn. Eindelijk de voorsprong en de tactiek werkte.
Nieuwenhoorn zakte na deze goal in en liet het spel bij quick boys. Doordat quick boys steeds meer risico ging nemen kwam er meer ruimte op het veld waardoor er steeds meer kansen kwamen voor Nieuwenhoorn.

Na ongeveer 70 minuten merkte we dat Quick Boys veel meer de lange bal ging spelen en alle ballen in de zestien meter gepompt werden. Unal moest een aantal keren in actie komen maar hij zorgde ervoor dat Nieuwenhoorn op de been bleef.
Lars O moest het veld geblesseerd verlaten nadat hij in een duel om de bal verkeerd terecht kwam. Hij werd vervangen door Thijs.

Nieuwenhoorn werd steeds meer naar achter gedrongen en stond erg goed te verdedigen. iedereen was goed bij de les. Alle vrijtrappen en hoekschoppen werden weggewerkt om in de omschakeling een kans te creƫren. Quick boys ging 1 op 1 spelen achterin en Nieuwenhoorn speelde snel de lange bal om de counter te zoeken.
Met nog 5 minuten te spelen werden Remon en Jaro uit het veld gehaald en vervangen door Mitchell en Pepijn. Het waren 5 lange minuten. de ballen werden steeds richting onze zestienmeter gepompt maar elke keer werden de ballen weer weggewerkt.
Nadat Quick Boys wederom de bal verloor was het thijs die in de diepte gestuurd werd en de bal vanaf de zestien meter langs de keeper schoot en de bevrijdende 4-2 scoorde. Iedereen stormde het veld in en was door het dollen heen. Eindelijk zouden we gaan promoveren naar de 1ste klasse. de koppen van Quick Boys gingen hangen en de wedstrijd was gespeeld. De goed leidende scheidsrechter mevr. Plandsoen floot voor het einde en het feest kon beginnen.

Na een zeer lang seizoen waarin Nieuwenhoorn in de laatste speelronde van het seizoen met 5-2 verloor na 107 minuten gespeeld te hebben van Binnenmaas en het kampioenschap door de neus geboord zag worden, een verloren finale in de nacompetitie waarin er in de 90ste minuut een goal onterecht was afgekeurd was het vandaar na 3x scheepsrecht voor Nieuwenhoorn 2.