Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

De derde wedstrijd van de competitie in de reserve 1e klasse B en de derde overwinning. De start is goed te noemen met 9 punten en de koppositie op basis van doelsaldo. Hoe lang blijft dit goed gaan? Het zelfvertrouwen is in ieder geval groot.

Zoals gezegd een thuiswedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Het weer was heerlijk met enigszins wat wind, maar die bleek geen spelbreker.

De opstelling: Unal op doel en voor hem de verdediging Brent, Jordi, Remon en Rick. Op het middenveld opereerden Ferani, Tim en Jaro. De aanval werd gevormd door Jeffrey, Neil en Lars O.

Op bank vertoefden Lars S, Zico, Mitchell en Nick.

De wedstrijd begon voortvarend want in de 2e minuut werd de 1e goede kans aangetekend, want Lars O had op de rechterkant een mooie actie buitenom en tegen de achterlijn aan plaatste hij een mooie pass op de vrij staande Neil, die zijn inzet door een toegesnelde verdediger op de doellijn net gekeerd zag worden. Vervolgens ontspon zich gedurende de 1e helft een aardige wedstrijd waarin, de uiteindelijke uitslag doet anders vermoeden, Neptunus goed tegenstand bood. Ze toverden de drietand diverse malen aardig voor de dag, echter waren de spelers van Nieuwenhoorn in staat om de mogelijkheden die er werden gecreëerd te pareren.

Het duurde tot de 35e minuut, alvorens de handen de lucht in konden. Bij een goede aanval over rechts gaf Neil, na een mooie actie langs de achterlijn, de bal richting de 2e paal op de toegesnelde Jaro, die beheerst de 1-0 binnen schoot. De kop was er af en er zouden voor de rust nog 2 doelpunten volgen.

In de 42e minuut leek een diep gespeelde bal onderschept te worden door de centrale verdediger echter schrok deze van de toegesnelde rechtsback van Neptunus, waardoor hij de bal onder zijn voet door liet gaan. Als een duveltje uit een doosje schoot Neil achter de bal aan en versnelde richting de doelman van Neptunus. Neil legde de bal netjes breed op de meegekomen Jeffrey die eenvoudig de 2-0 aantekende. Dit was wel even fijn zo net voor de rust.

Echter voor het rustsignaal nog tekende de diepgaande Lars O op aangeven van Jaro de 3-0 aan. Met een mooie stift passeerde hij de keeper en na de aftrap van Neptunus floot de prima leidende referee van Hamersveld voor de rust.

In de rust werd Lars S de vervanger van Brent. Brent had enigszins last van een onwillig bovenbeenspiertje en dit moesten we even ontzien.

De solide verdediging van Nieuwenhoorn had zich in de 1e helft gekenmerkt door scherp te verdedigen en elkaar goed te ondersteunen. Dit gaf vertrouwen en met de kracht en felheid van de middenvelders kregen de aanvallers de gelegenheid om zich van de gevaarlijke kant te laten zien. Lars O, Neil, Jeffrey en Jaro joegen goed door op de verdedigers, zodat er aardig wat ballen onderschept werden en er weer aangevallen kon worden.

Dit ging zo door in de 2e helft. In de 48e minuut was het al raak. De aanval begon op rechts met Jeffrey, die via een combinatie met Ferani opnieuw in balbezit kwam en al dribbelend in de buurt van de 16 meter kwam. Hij speelde vervolgens strak in op Tim die de bal in één keer op de vrijstaande Neil speelde. Deze kon aannemen en met een strak schot in de linker benedenhoek scoren. 4-0.

4 Minuten later kwam Remon in de laatste linie in balbezit en na een korte dribbel gaf hij de bal over de verdediging heen op Jeffrey die iets eerder bij de bal was dan de doelman. Hij lobde de bal over hem heen en daarna was het een koud kunstje om de 5-0 binnen te tikken.

Het doet voorkomen of Neptunus in de 2e helft niet meer mee deed, maar dit was allerminst het geval. In de rust waren bij hen de linkerspits en de spits vervangen en deze bleken ook prima te kunnen voetballen. In de 54e minuut kwam dit tot uiting en nadat de grote spits de bal in zijn voeten aangespeeld had gekregen, bleek hij in staat om de bal diep over links te spelen. De kleine snelle linkerspits ging er als een haas langs de zijlijn vandoor, waarbij Lars S het duel wilde inzetten, maar hij verkeek zich op de snelheid van de linkerspits. Hij passeerde Lars S buitenom en drong zo de 16 meter in, waarna hij met een punter Unal in de korte hoek verschalkte. 5-1.

Vervolgens werd een dubbele wissel toegepast. Mitchell kwam voor Lars O en Zico voor Ferani.

Even getreurd, maar we gingen verder en in de 59e minuut was het wederom Remon, die doorgeschoven op het middenveld, Jeffrey aanspeelde, die vervolgens het strafschop in snelde en met een strakke schuiver in de lange hoek de 6-1 binnen schoot. Het koppel Remon en Jeffrey hadden er nog geen genoeg van, want in de 83e minuut kwam er wederom een assist van Remon op Jeffrey die zijn 4e doelpunt scoorde en dus in de 2ehelft zijn hattrick voltooide. 7-1.

De onvermoeibare Neil bewaarde zijn 2e doelpunt voor in de slotminuut. Vanaf links kwam hij naar binnen en met een verwoestend, maar met precisie geplaatst, schot verschalkte hij de keeper in de verre kruising en sloot daarmee de wedstrijd af. 8-1.

Een overtuigende overwinning in een sportieve wedstrijd, waarbij gebleken was dat de spelers van Nieuwenhoorn elkaar tot nu toe goed en gericht in de combinatie kunnen vinden en zeer doeltreffend zijn gebleken.

Een compliment voor het samenspel en de gedrevenheid waarmee de wedstrijd gespeeld werd. Zoals gezegd zijn er nu 3 wedstrijden gespeeld en 3 gewonnen met een doelsaldo van 18 voor en 2 tegen.

Volgende week naar Ouderkerk aan den IJssel en op bezoek bij medekoploper Spirit. Zij hebben ook de volledige puntenscore met een doelsaldo van 13 voor en 2 tegen.