NIEUWENHOORN JO9-2 SCHIET UIT DE STARTBLOKKEN!!

Scheidsrechter

Spelbegeleider

Accommodatie

Onbekend

Voor de kanjers van de JO9-2 stond vandaag de eerste competitiewedstrijd in de 2de klasse op het programma.De talenten mochten het gaan opnemen tegen de talenten Spijkenisse JO9-4 en na een goede voorbereiding was iedereen erg benieuwd hoe het de kanjers van de JO9-2 zou vergaan. De wedstrijd begon wat voorzichtig aan beide kanten, Nieuwenhoorn had de controle en speelde de bal wel makkelijker rond maar tot hele grote kansen kwam het niet. Na een minuut of 6 resulteerde het veldoverwicht wel in een knappe goal. Één van de sterke Nieuwenhoorn verdedigers kwam knap voor zijn tegenstander, versnelde langs een instappende speler van Spijkenisse en schot onberispelijk raak. Niet lang hierna schot één van de bedrijvige spitsen van Nieuwenhoorn de kanjers zelfs op 2-0 en zo kon er na 10 minuten even wat gedronken worden en wat puntjes op de i gezet worden tijdens de 2 minuten break in de eerste helft.

Na twee verse wissels en de complimenten voor het vertoonde spel, kregen de kanjers de instructie mee om wat eerder de vrije man in te spelen en wat meer de ruimte achter de verdediging te benutten. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd, want in de laatste 10 minuten van de eerste helft schoten de kanjers nog 7!! keer raak, waarbij het ene uitgespeelde doelpunt nog mooier was dan het andere...tussendoor scoorde Spijkenisse ook nog de wat later bleek de eretreffer op het bord en zo werd er gerust met een 9-1 voorsprong voor de kanjers van de JO9-2...een ongekende weelde.

In de rust probeerde de technische staf de kanjers er op te wijzen te blijven voetballen en vooral niet teveel zelf te lopen met de bal, maar begrijpelijkerwijs werd het gas toch wat van het gaspedaal afgehaald en werd er wat meer voor eigen succes gegaan. Er waren nog steeds mooie combinaties en acties te zien en het publiek werd zeker nog verwent, maar gescoord werd er mede dankzij de goed spelende keeper van Spijkenisse nog maar twee keer. Een mooie 11-1 thuis overwinning om de competitie in de 2de klasse mee te beginnen dus, een super tevreden technische staf en nog belangrijker...allemaal lachende kinderen van zowel Nieuwenhoorn als Spijkenisse na de wedstrijd.

Volgende week de volgende krachtmeting voor de kanjers van de JO9-2, dan wacht de lastige uitwedstrijd tegen SCO'63 JO9-1. Wij houden u op de hoogte en wensen u een fijn weekend!