Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Na 2 gelijke spelen, waarvan de laatste erg zuur was, gezien het late onterecht afgekeurde doelpunt,  weer eens een overwinning. Weliswaar een benauwde, maar wel terechte, overwinning, gezien de kansenverhouding.

Het was de dagen voorafgaand aan de wedstrijd een flinke puzzel om een kloppende opstelling te maken, aangezien er nogal wat mutaties waren.

Afwezigen, zoals Riccardo(werk), Remon(privé) en Zico(ziek) lagen daar onder andere aan ten grondslag. Verder nog Tim die van een blessure terug kwam, maar nog niet helemaal fit was.

We kregen gelukkig ondersteuning van Jesse, Rowan en Sem, die later die middag ook nog met O23 mee moesten doen. Zij behaalden een mooie 6-1 overwinning op Kethel Spaland.

Maar er moest dus een puzzel opgelost worden, zodat er voor een overwinning gestreden kon worden.

Tom verdedigde het doel en in de laatste linie werden Brent, Nathy, Jordi en Lars S opgesteld.

Op het middenveld werden Rowan, Tim en Neil geposteerd. Het team werd compleet gemaakt met de voorhoede bestaande uit Jesse, Mitchell en jawel onze vaste linksback Rick. Rick had in het seizoen hiervoor al eens dienst gedaan als spits in O19 en bij 2 in de nacompetitie, dus dit was een optie.

Behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, maar in dit geval wel, want de wedstrijd was nog geen 2 minuten oud of Rick had zijn 1e treffer reeds gemaakt.

Van achteruit werd er opgebouwd en op het middenveld was het Neil die de bal met een mooie dieptepass op de weg sprintende Tim gaf die de bal in 1 keer klaar legde voor Rick. Rick plaatste de bal direct hoog op het doel, waarna de uitgekomen Youri Sinterniklaas nog wel de bal toucheerde, maar deze toch in de uiterste hoek viel.

1 – 0.

Dit was een mooie opsteker, maar dit bracht Barendrecht niet van hun stuk. Er werd goed gecombineerd en via met name de kleine snelle rechterspits, werd het toch een aantal keer gevaarlijk. Uit één van deze aanvallen werd in de 7e minuut een hoekschop verdiend en deze werd onvoldoende uit de 16 weg gewerkt. Een Barenrechts voetje liet Tom capituleren en zo werd de stand weer in evenwicht gebracht. 1 – 1.

En zo werd het een 1e helft met 2 voetballende elftallen die niet voor elkaar onder deden.

Wel kwam er in de 19e minuut weer een Rick moment. Vanaf links werd een aanval opgezet, waarbij Mitchel de bal over de verdediging naar Jesse bracht, die vervolgens de bal, via een Barendrecht beentje bij Rick bezorgde. Rick duwde de bal met het hoofd over de doellijn en tekende hierbij voor zijn tweede treffer. 2 – 1.

De 1e helft werd uiteindelijk uitgespeeld met genoeg mogelijkheden tot scoren voor beide elftallen, echter stond het vizier niet op scherp of was de eindpass niet precies genoeg.

In de rust werd Tim uit voorzorg naar de kant gehaald en werd hij vervangen door Sem. Tevens werd Jesse vervangen door Lars O. Ook bij Barendrecht werden de spits en een middenvelder vervangen.

In het begin van de 2e helft had de stand binnen 10 minuten flink in het voordeel van Nieuwenhoorn kunnen zijn, ware het niet dat de zorgvuldigheid in de eindpass en het te lang doorvoeren van een actie de doelpunten in de weg stonden. Barendrecht kwam hierna onder de druk uit en kon ook weer beginnen met zijn aanvallen.

Maar ook hen lukte het niet om tot scoren te komen. Het bleef een wedstrijd waarbij het nog alle kanten op kon. De beslissing leek in de 72e minuut te komen, toen Lars O bij een passeeractie door doelwachter Sintniklaas in de 16 meter gehaakt werd. Strafschop besliste scheidsrechter Bouwer en toonde de gele kaart, waarna Neil achter de bal ging staan.

Sintniklaas herstelde zijn fout en tikte de ingeschoten strafschop uit de hoek. Hierdoor bleef het 2 – 1 en bleef het spannend tot het eind. Er veranderde echter niets meer aan de stand en was de overwinning een feit.

We blijven in het voetspoor van RVVH die eveneens een 1 – 2 overwinning behaalde op Smitshoek.

Er resten ons nog 2 wedstrijden tot aan de winterstop en wel uit tegen Ariston en de Hellevoetse derby thuis op 10 december  tegen de v.v.Hellevoetsluis.

Opstelling: Tom – Brent – Nathy – Jordi – Lars S – Rowan(‘60, Jaro) – Tim(’45 Sem) – Neil – Jesse(’45 Lars O) -