Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

Op een onwennig tijdstip, 14.30 uur, ving voor het 2e elftal van Nieuwenhoorn de uitwedstrijd tegen SHO 3 aan. Het voordeel van dit tijdstip was dat we ondertussen wel de uitslagen binnen hadden gekregen van de directe concurrenten Binnenmaas en Zuidland. Zuidland had met 2 – 3 gewonnen van NSVV en Binnenmaas met 0 – 7 van Strijen. Dit betekende dat Binnenmaas weer een positieve marge op ons had met een doelsaldo van +1.

We wisten dus wat we moesten doen. Doelpunten maken tegen SHO. Met de wetenschap dat er in de thuiswedstrijd weliswaar een 4 – 0 overwinning was behaald, was het destijds geen eenvoudige wedstrijd geweest.

Nu echter scoorden we in de 4e minuut de 0 – 1 al en het was Thijs die na een assist van Lars O een eenvoudige intikker scoorde. Dit beloofde wat.

Het speelveld werd van beide kanten lang gehouden waardoor er voor beide teams veel ruimte op het middenveld ontstond en dit werd ons in de 7e minuut fataal. Een botsing tussen Timo en Lars S leverde op rechts een vrije doorloop op voor de rechterspits die een precieze voorzet afleverde op de linkerspits van SHO en deze had geen moeite om Lars L te verschalken en zo stond er heel snel een 1 – 1 op het scorebord. Dit kwam ons niet zo goed uit, gezien het doelsaldo tov Binnenmaas.

Vol goede moed gingen we weer op zoek naar kansen, echter werd er ongeduldig gespeeld met veel diepe ballen op de spitsen Lars O, Thijs en Jesse. Wel leverde dit aan de rechterkant een hoekschop op die zoals gewoonlijk genomen werd door Remon. Deze plaatste de bal laag naar de rand van de 16 meter waar Jordi kwam ingelopen. Deze raakte de bal niet helemaal lekker, maar vanuit de rebound kwam de bal voor de voeten van Jesse en deze schoot onberispelijk de 1 – 2 binnen.

Zoals gezegd werd er te veel lang gespeeld en sloten de linie’s niet goed op elkaar aan en had het middenveld bestaand uit Tim, Neil en Remon grote moeite om hier controle te houden. En met een warrig fluitende scheidsrechter werd het er allemaal niet beter op. Beide teams hadden hier echter mee te maken.

Wel werd er halverwege de 1e helft nog gescoord. Uit een diepe pass op Lars O werd de bal met een mooie lob over de keeper in het vijandelijke doel geplaatst, echter stak de grensrechter van SHO, vermoedelijk per ongeluk, daar het absoluut geen buitenspel was, zijn vlag omhoog. Van buitenspel kon geen sprake zijn, maar de scheidsrechter ging er maar wel vanuit en keurde dit doelpunt dus af.

Het duurde vervolgens tot de 40e minuut eer er weer gejuicht kon worden. Een aanval over rechts werd op mooie wijze door Lars O afgerond met een hard schot in het dak van het doel. Er werd de rust ingegaan met een 1 – 3 voorsprong. Dit kon alleen maar beter gaan in de 2e helft.

De start van de 2e helft was in ieder geval voortvarend. Na 3 minuten lag de 1 – 4 in het netje. Na een aanval over rechts via Jesse werd een mooie onzelfzuchtige combinatie tussen Lars, Thijs en weer Jesse de bal bij Remon bezorgd die met een bekeken schot de bal in het linkerhoekje deponeerde.

Weer 3 minuten later werd de overwinning zeker, daar Thijs na een passeerbeweging goed doorging en de bal rustig langs de keeper schoot. 1 – 5.

Hierna stokte de doelpuntenmachine even een tijdje en kreeg SHO toch wel enkele mogelijkheden echter konden de verdedigers Jordi, Nathy, Timo en Lars S voorkomen dat Lars L in de problemen kwam.

Neil scoorde ook zijn doelpunt uit een snelle counter, maar net als in de 1e helft stak de grensrechter onterecht zijn vlag omhoog en ging de scheidsrechter hier in mee. Niet sportief, maar hij zal de eerste niet zijn die dit doet.

Verder bleef de leidsman zeer warrig waardoor er langs de kant nogal wat ongeloof en irritatie ontstond. We moesten verder en er zou nog 2 maal gescoord worden. Mitchell en Xonny werden ingebracht voor Thijs en Jesse om weer fris aanvallend elan in de wedstrijd te brengen. Beide deden van zich spreken, want in de 68eminuut scoorde Mitchell de 1 – 6, nadat Xonny in een duel met een verdediger en de keeper als winnaar uit e strijd was gekomen.

Jammer genoeg blesseerde Xonny zich aan zijn knie in een volgende actie, waardoor deze weer gewisseld werd door Sven. Sven nam de plaats over van Nathy en deze schoof door naar het middenveld. Neil schoof door naar de aanval en in de 87e minuut was het slotakkoord voor Neil en Remon. Neil ging mooi door het midden diep en werd onmiddellijk gevolgd door Remon. Onder druk van een verdediger speelde Neil de bal netjes naar rechts en Remon kon de 1 – 7 binnen schuiven. Dit betekende de eindstand. Deze had hoger uit kunnen vallen, maar we mogen niet ontevreden zijn. De 3 punten voorsprong werden behouden en met een positief doelsaldo van +5 op Binnenmaas krijgen we volgende week de thuiswedstrijd tegen NSVV die door de nederlaag tegen Zuidland vrijuit de competitie uit kan spelen.