Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Vandaag stond er voor de kanjers van de JO10-2 wederom een pittige wedstrijd op het programma.
De talenten van de JO10-2 mochten het opnemen tegen het nog ongeslagen Hekelingen JO10-2, een goede bekende waar regelmatig tegen geoefend is en wat altijd spannende wedstrijden op het scherpst van de snede waren.
Meestal was Nieuwenhoorn voetballend net wat beter en was de tegenstander scherper in de duels en zochten zij altijd goed snel de diepte.

Deze tegenstander had eerder in deze competitie nog de JO10-1 van Brielle en de eigen JO10-1 met duidelijke cijfers verslagen, dus Nieuwenhoorn was gewaarschuwd voor hun goede vorm.

Vooraf was het puzzelen geblazen voor de technische staf.
Onze sterke verdediger en slot op de deur Thymo kon wegens een hersenschudding niet mee doen vandaag (beterschap Thymo!!💪🏻), dus het was aan de technische staf om hier een oplossing voor te vinden.

Dan de wedstrijd...
Vanaf het eerste fluitsignaal deden de spelers van Hekelingen wat zij altijd doen, zowel aanvallend als verdedigend vol de duels aan gaan en snel de diepte zoeken en proberen op de helft van Nieuwenhoorn de duels te winnen en van daaruit verder te voetballen.

Nieuwenhoorn zette hier weinig tegenover, alle spelers deden hun stinkende best, maar ze waren constant een meter te laat of lieten hun tegenstander een aantal meter teveel ruimte.
Dit alles zorgde er voor dat de wedstrijd eigenlijk in het eerste kwart al gespeeld was.
Achterin was het zoeken in de gekozen opstelling en werden de duels vermeden waar de tegenstander ze juist vol aan ging en zo stond het na 9 minuten al 0-4 voor de tegenstander.

Een domper voor de kanjers van de JO10-2 die allemaal zeker een hoop inzet toonde, maar te maken hadden met een tegenstander die niet los liet terwijl zij niet in de wedstrijd zaten.

In een poging te zoeken naar meer balans werd er hier en daar nog wel van positie gewisseld, maar de tegenstander bleek gewoon te sterk en op volle oorlogssterkte een maatje te groot voor Nieuwenhoorn JO10-2.

Waar bij dit soort wedstrijden zowel bij kinderen als volwassenen normaal het hoofd zakt, bleven de kanjers van de JO10-2 echter wel tot het laatste moment knokken.
Dit resulteerde in uiteindelijk een gelijkwaardig laatste kwart van de wedstrijd.
Meerdere kansen werden gecreëerd en er was zelfs een licht veldoverwicht wat zorgde voor de eretreffer en de wedstrijd toch nog positief kunnen afsluiten.

Hier kregen de kanjers na de wedstrijd dan ook allemaal een groot compliment voor...diep respect voor hoe zij bleven knokken ondanks de tussenstand en deze top mentaliteit zal er uiteindelijk voor zorgen dat wedstrijden die twee kanten op kunnen, de kant van Nieuwenhoorn op zullen vallen.

De uiteindelijke eindstand van 1-10 was wat aan de hoge kant, maar volgende week en hopelijk weer op volle oorlogssterkte en met hetzelfde getoonde karakter als vandaag komt dat vast goed.

Volgende week is de JO10-1 van Hekelingen de tegenstander.