Omloopseweg 7 F
3161ER
RHOON
tel. 010-5018832

Het begon voortvarend in de 1e helft. Met de opstelling: Lars L in de goal, de van een blessure terug komende Nathy, Timo, Jordi en Brandon in de verdediging, Remon, Richard en Savi op het middenveld en met Jesse, Thijs en Mitchell als aanval werd er gas gegeven richting het vijandelijke doel.

Op de bank zaten Chris, Lars S, Tim en Xonny.

In de 4e minuut na een vloeiende aanval over links via Mitchell en Remon, trok Remon vanaf de achterlijn mooi terug op de inlopende Thijs die, zoals het een echte spits betaamd het balletje netjes langs de keeper in het netje prikte. 0 - 1.

Dat was vlot en Rhoon was nog niet wakker of in de 9e minuut werd de Rhoonse doelman wederom gepasseerd en lag de 0 - 2 al in het netje. De altijd zeer bedrijvige Jesse maakte een mooie combinatie met Thijs, waarbij  over rechts een mooie passeeractie uitboerde en de bal vanaf de achterlijn voor het doel passte waar wederom Thijs als een duveltje uit een doosje op de goede plek verscheen en voor de tweede keer doel trof. Het gevoel van de uitwedstrijd tegen Strijen kwam weer op en het leek ook die kant uit te gaan, want even later verscheen Jesse op aangeven van Thijs voor het doel en plaatste deze langs de keeper in de goal, echter vlagde de grensrechter voor buitenspel en ging dit puntje de prullenbak weer in.

Vanaf dat moment leek Rhoon te beseffen dat ze uit een ander vaatje moesten tappen. Men ging meer druk zetten op onze verdediging en we verloren steeds vaker de duels. Vooral de hardwerkende Richard trof een lange sterke tegenstander die ook nog eens de nodige snelheid had. Niettemin maakte Richard als altijd heel veel goed door hard werkend met regelmaat steekpasjes te onderscheppen, waardoor we toch weer in balbezit kwamen en we verdedigend de balans op het middenveld konden herstellen.

Doordat Rhoon met regelmaat balveroveringen had ontstonden er mogelijkheden en kansen voor hen die echter net niet tot doelrijpe kansen kwamen dan wel gemist werden. Hierdoor bleven we op de been. In de 1e helft werd Nathy gewisseld, die een verwoede strijd uitgevochten had met de linkerspits. Nathy, net terug van een blessure mocht 20 a 25 minuten spelen. Geen risico, want we willen hem graag weer helemaal fit.

Lars S kwam op de positie van Nathy te spelen. Het wedstrijdbeeld veranderde in de rest van de 1e helft niet, maar ook de stand niet en derhalve gingen we met een 0 - 2 stand de rust in. In de kleedkamer werden afspraken gemaakt omtrent meer inzet en weerbaarheid om de 3 wedstrijdpunten binnen te trekken.

Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft. Het bleef echter lastig om goede aanvallen te plaatsen. Na 15 minuten werd Tim ingebracht voor de moegestreden Richard. Tim, die weer een aantal weken training achter de rug had na een pauze van 6 maanden had er zichtbaar zin in, want er kwam weer elan in de strijd op het middenveld en hij had de opdracht mee gekregen om de lange nr 10, waar Richard tegen had moeten knokken, in te tomen.

We kregen wat lucht en er ontstonden weer wat mooie aanvallen die echter geen doelpunten opleverden. De  pogingen van de voorwaartsen in de buurt leverden niet datgene op wat gehoopt werd en de Rhoonse doelman kon schoten uit de 2e lijn redelijk eenvoudig onschadelijk maken.

In de 68e minuut werden Xonny en Chris ingebracht voor Thijs en Savi.

Chris nam de linksback plaats in van Brandon die op het middenveld  ging strijden en Xonny mocht dit seizoen zijn debuut  in de spits maken. Onze Zuid-Amerika reiziger liet zich snel van zijn goede kant zien.

Het leverde in de 80e minuut de 0 - 3 op. Een mooie aanval vanuit het midden, Mitchel zette behendig Jesse op rechts aan het werk, die met de bal richting achterlijn snelde en van daaruit met een strakke pass, de bij de 2e paal  inkomende, Xonny bediende, die vervolgens met bal en lijf als een vis in het net terecht kwam. Het koste even tijd, maar toen kon toch met hem het doelpunt gevierd worden.

Hiermee was de beslissing gevallen. Toch kreeg de Rhoonse ploeg nog een doelpunt cadeau, want bij een diepe bal werd Chris onder druk gezet door een aanvaller en passeerde met een kopbal zijn eigen uitkomende doelman.

Rhoon zette nog aan voor een beter resultaat echter vielen er geen doelpunten te bewonderen.

1 - 3 eindstand. Wel moet gezegd worden dat Rhoon een goede wedstrijdmentaliteit toonde en zeker een zelf gemaakt doelpunt verdiend had. De laatste plaats is voor hen te laag.

We zijn nog steeds op koers, met 3 punten in de tas terug naar Nieuwenhoorn. De eerstvolgende wedstrijd is op dinsdagavond aanstaande tegen de nr 2 Zuidland, die een prima 4-1 overwinning wist te behalen op SHO3. In deze poule zijn deze avond nog een drietal wedstrijden te bewonderen. Alle wedstrijden werden eerder verplaatst in verband met coronabesmettingen.