HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Wedstrijdverslag Nieuwenhoorn 2 – MVV’27 2. Uitslag 7 – 2. (rust 2-1)

Na 2 nederlagen op rij werd het tijd om weer eens 3 punten te pakken, want we wilden de aansluiting met de top niet kwijt raken. Riccardo en Remon waren door blessures afwezig, maar desondanks op papier een prima elftal.

Gezien de stand op de ranglijst was de thuismatch tegen MVV’27 een uitgelezen mogelijkheid om een overwinning te realiseren. Door de weergoden werd een vies miezerregentje losgelaten op het hoofdveld van Nieuwenhoorn. Dat maakt het bekijken van een wedstrijd altijd wat mistroostig, maar de start was florissant te noemen. Al binnen 3 minuten lag de 1 – 0 in het netje. Een aanval vanaf links opgezet door Neil, eindigde via een mislukt schot van Lars O voor de voeten van Jeffrey die beheerst scoorde. Dat beloofde wat en het moet gezegd worden, maar in de 1e 15 a 20 minuten had de score al flink opgevoerd kunnen worden, echter de zuiverheid miste in elke scoringskans. Dan kan het tij zomaar eens keren en dat bleek in de 31e minuut. Er waren al een aantal counters van MVV’27 te zien geweest die zomaar een tegendoelpunt hadden kunnen opleveren en dat gebeurde dus ook. De fysiek sterke, maar ook snelle linkerspits vloog de diepte in na een diepe bal en na een scherpe lage voorzet werd de andere spits in stelling gebracht en deze kogelde raak. Dit was even een tegenvaller.

Hierna bleven we aanvallen, maar waren we niet zuiver in de passing. Er werd teveel geprobeerd om met een individuele actie een gaatje te vinden in de hechte MVV defensie in plaats van op tempo het spel te verleggen en met combinaties de gaten te vinden.

Tot in de blessuretijd van de 1e helft waren we onvoldoende in staat om gevaarlijk in de 16-meter van MVV te komen en moesten we constant op onze hoede blijven voor de tegenstoot. Toen kreeg Tim de bal op een meter of 20 van het doel de bal en hij plaatste een schot op het doel. De bal werd onderweg nog getoucheerd, waardoor de keeper net te ver voor zijn doel bleek te staan. Met een uiterste poging probeerde hij de bal nog over het doel te tikken, maar dit lukte niet en de bal verdween net onder de lat in het net. 2 - 1 en een mooie opsteker voor de 2e helft.

Ondanks de voorsprong werd in de rust toch nog even de tactiek voor de 2e helft besproken en duidelijk aangegeven dat we deze wedstrijd moesten winnen.

Dat heeft MVV in de 2e helft geweten. In rap tempo werd er binnen 20 minuten na de rust een veilige 5-1 voorsprong gecreëerd. In de 56e minuut werd Neil door Lars O voor de keeper gezet voor de 3-1. In de 72e minuut scoorde Jeffrey zijn 2e van de dag op aangeven van Lars O. In de 75eminuut scoorde Neil zijn tweede na een aanvalsopzet van de inmiddels ingevallen Brent. 4 – 1. Weer 4 minuten later scoorde de ingevallen Mitchell, hoe kan het ook anders, met zijn hoofd op aangeven van Lars O, die inmiddels al zijn 3e assist had gegeven, maar naarstig op zoek was naar zijn eigen doelpunt. Toch deed MVV nog wat terug en maakte via de spits er nog 6 – 2 van na een onderschepping en een lange rush.

De 7 – 2 kwam dan toch van de schoen van Lars O. Na een overtreding op een meter of 20 van het doel van MVV, schoot Lars O, ondanks de gestrekte zweefduik van de MVV-doelman, de bal zeer scherp en onhoudbaar langs de muur in de linker bovenhoek. Het werd derhalve in de 2ehelft een eenvoudige overwinning in een zeer sportieve wedstrijd waarbij de prima leidende scheidsrechter de kaarten op zak hield.